Важно! По-долу ще разгледаме единствения легален начин за изтегляне на музика от Spotify на компютър, който е да се абонирате за премиум абонамент и да използвате една от основните му функции. Всички други методи, включващи достъп до софтуер и / или услуги на трети страни, нарушават закона за авторското право и вътрешните правила на платформата за стрийминг.

Изтеглете Spotify PC App

Стъпка 1: Абонирайте се

По време на тази публикация Spotify предлага на нови потребители 3 месеца безплатна пробна версия, през която можете да оцените всички предоставени опции, включително песните за изтегляне, които ни интересуват. Процедурата за записване е съвсем проста и се състои от три етапа - избор на тарифа, свързване на начин на плащане и потвърждаване. По-рано обсъдихме изпълнението му по-подробно в отделна статия.

Повече информация: Как да се абонирате за Spotify Premium

Три месеца премия на Spotify на компютър

Стъпка 2: Изтеглете музика

След като вече имате акаунт в Spotify Premium, можете спокойно да продължите да изтегляте записи от услугата на вашия компютър.

Важно! Програмата за компютър няма възможност за изтегляне на албуми и сингли, тя е достъпна само за плейлисти. Така че, ако искате да изтеглите отделни записи, първо създайте плейлист с тях.

 1. Първо намерете плейлиста, който искате да изтеглите от Spotify. За да направите това, можете да се обърнете към главната страница на услугата и нейните подраздели,

  Търсете плейлист на началната страница на Spotify на компютър

  раздел "За теб",

  Намерете плейлист за изтегляне в For You на Spotify на компютър

  функции за търсене

  Намерете плейлист, който да изтеглите на диск от Spotify на компютър

  или собствена библиотека.

 2. Плейлисти за изтегляне във вашата библиотека и профил в Spotify на компютър

 3. След като сте намерили желания плейлист, отидете до него и преместете превключвателя срещу елемента "Изтегли"разположен вдясно над списъка с песни.
 4. Изтеглете плейлист с песни от Spotify на компютър

 5. Изчакайте процедурата да приключи. До списъка за изпълнение, зареден за офлайн слушане, ще се появи икона, показваща наличността му, и превключвателят, споменат в предишната стъпка, ще бъде в активно състояние.
 6. Резултатът от успешното изтегляне на плейлист със записи от Spotify на компютър

  Сега, ако интернет изчезне на вашия компютър или вие сами го изключите, изтеглените записи могат да бъдат слушани в Spotify в офлайн режим, който в такива случаи се активира автоматично. В плейъри на трети страни тези аудио файлове не могат да се възпроизвеждат, тъй като са защитени с DRM и имат формат, различен от MP3.

  Слушане на песни офлайн без интернет на Spotify на компютър

  Можете самостоятелно да активирате разглеждания режим чрез главното меню на приложението.

  Включване на офлайн режим в приложението Spotify PC

Стъпка 3: настройка

Освен това ще разгледаме няколко програмни функции, които е полезно да знаете за удобно използване.

Избор на място за съхранение на файлове

В настройките на Spotify можете да изберете папка на устройството на вашия компютър, която ще съхранява изтеглените аудио файлове за слушане офлайн. За да направите това, направете следното:

 1. Извикайте менюто за управление на профила - за това кликнете върху стрелката надолу, разположена вдясно от вашето име, и изберете "Настройки".
 2. Отидете на Настройки на профила в Spotify Program на компютър

 3. Превъртете до края на отворената страница и кликнете върху бутона Показване на разширените настройки.
 4. Показване на разширени настройки в Spotify на компютър

 5. В блока „Изтеглено хранилище на записи“ щракнете „Промяна на местоположението“.

  Променете мястото за съхранение на файлове, изтеглени от Spotify на компютър

  В прозореца на файловия мениджър, който се показва, отидете в папката, където искате да запазите изтеглените данни, и след това щракнете върху бутона "ДОБРЕ".

 6. Избор на папка за съхраняване на файлове, изтеглени от Spotify на компютър

  Съвет: Можете да създадете нова папка както преди, така и вече в този прозорец - просто трябва да щракнете с десния бутон върху основната директория, един по един да изберете елементите в контекстното меню „Създаване“"Папка", задайте името и потвърдете избора.

  Създайте папка, за да изтеглите музика от Spotify на компютър

  Отсега нататък цялата музика, изтеглена от Spotify, ще бъде запазена в избраното от вас място на диска на компютъра.

Изтрийте изтеглените файлове

Логично е да се предположи, че в един момент изтеглените аудио файлове може да се наложи да бъдат изтрити. За да направите това, достатъчно е да извършите обратните действия, които разгледахме във втората стъпка на тази статия, тоест отидете на по-ненужен плейлист и деактивирайте превключвателя срещу елемента „Изтеглено“... След приключване на процедурата данните ще бъдат изтрити.

Изтрийте изтеглените файлове от Spotify на компютър