Един от вградените елементи на Windows 10 за управление на сигурността е Windows Defender (Windows Defender). Този високоефективен инструмент ви помага да защитите компютъра си от злонамерен софтуер и други шпионски софтуер. Следователно, ако поради липса на опит сте я изтрили, добре е да се запознаете незабавно с това, как можете да активирате отново защитата.

Как да активирате защитниците на ветровете 10

Активирайте Windows Defender много просто, можете да използвате вградените инструменти на самата операционна система или да инсталирате специални помощни програми. И с последните трябва да сте изключително предпазливи, тъй като много подобни програми, които обещават ефективно управление на компютърната сигурност, съдържат вредни елементи и могат да причинят непоправима вреда на вашата система.

Метод 1: Win Updates Disabler

Win Updates Disabler е един от най-бързите, най-надеждни и лесни начини за активиране и деактивиране на Windows Defender 10. С тази програма всеки потребител може да изпълни задачата за активиране на Windows Defender само за няколко секунди, тъй като има минимален руски интерфейс, не е трудно.

Изтегляне на Win Updates Disabler

За да активирате защитника по този начин, трябва да изпълните следните действия:

 1. Отворете програмата.
 2. В главния прозорец на приложението кликнете върху раздела "Активиране" и поставете отметка в квадратчето до "Активиране на Windows Defender".
 3. След това кликнете върху Прилагане сега .
 4. Активиране на Windows Defender 10 с Win Updates Disabler

 5. Рестартирайте компютъра си.

Метод 2: Настройки на системата

Можете да активирате Windows Defender 10, като използвате вградените инструменти на операционната система. Сред тях елементът "Параметри" заема специално място. Помислете как можете да изпълнявате горната задача с този инструмент.

 1. Кликнете върху бутона "Старт" и след това върху елемента "Параметри" .
 2. Параметри на елементите

 3. След това изберете секцията "Актуализиране и защита" .
 4. Актуализиране и сигурност

 5. И след "Windows Defender" .
 6. Елемент защитник на ветровете

 7. Задайте защита в реално време.
 8. Активиране на Windows Defender чрез елемента Параметри

Метод 3: Редактор на групови правила

Трябва да се отбележи, че редакторът на груповите правила не присъства във всички версии на Windows 95, затова собствениците на домашни версии на OS няма да могат да използват този метод.

 1. В прозореца "Изпълнение" , който може да се отвори чрез менюто "Старт" или чрез комбинацията от клавиши "Win + R" , напишете gpedit.msc и кликнете върху "OK" .
 2. Отваряне на редактора за местна групова политика

 3. Отворете секцията "Компютърна конфигурация" и след това преминете към "Административни шаблони" . След това изберете "Компоненти на Windows" и след това "EndpointProtection" .
 4. Забележете състоянието на елемента "Забрана за крайна защита" . Ако е зададено "Активирано" , кликнете два пъти върху избрания елемент.
 5. Проверка на състоянието на параметрите на защитника

 6. В прозореца, който се показва за елемента "Забрана за крайна защита" , задайте "Не е зададено" и кликнете върху "OK".
 7. Активиране на Windows Defender чрез редактора на групови правила

Метод 4: Редакторът на системния регистър

Можете също така да постигнете този резултат, като използвате функционалността на редактора на системния регистър. Целият процес на включване на защитника в този случай е както следва.

 1. Отворете прозореца "Run" , както в предишния случай.
 2. Въведете regedit.exe в реда и кликнете върху OK .
 3. Стартирайте редактора на системния регистър

 4. Отворете раздела "HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE" , след което разгънете "Policies Microsoft Windows Defender" .
 5. За параметъра "DisableAntiSpyware" задайте стойността DWORD на 0.
 6. Активиране на Windows Defender чрез редактора на системния регистър

 7. Ако в подразделението "Защита в реално време" в секцията "Windows Defender" има параметър "DisableRealtimeMonitoring" , трябва да го зададете и на 0.

Метод 5: Службата "Защитник"

Ако след извършване на описаните по-горе действия Windows Defender не стартира, тогава е необходимо да проверите състоянието на услугата, която отговаря за работата на този елемент на системата. За целта е необходимо да се предприемат следните стъпки:

 1. Кликнете върху "Win + R" и въведете линията services.msc в прозореца, след което кликнете върху "OK" .
 2. Стартирайте прозореца за състоянието на услугите

 3. Уверете се, че сте стартирали услугата Windows Defender . Ако е деактивиран, трябва да кликнете два пъти върху тази услуга и да кликнете върху бутона "Изпълни" .
 4. Активирайте защитника чрез стартирането на услугата

По този начин можете да активирате Windows Defender 10, да увеличите защитата и да защитите компютъра си от злонамерен софтуер.