Всеки модерен смартфон, базиран на Android, предоставя възможност за достъп до интернет. По принцип това се прави с помощта на технологиите 4G и Wai-Fay. Често обаче има нужда да се използва 3G, а не всеки знае как да активира или деактивира тази функция. Това е точно това, което ще бъде обсъдено в тази статия.

Включете 3G в Android

Има два начина за активиране на 3G на вашия смартфон. В първия случай конфигурирате вида на връзката за вашия смартфон, а във втория случай се разглежда стандартният начин за включване на прехвърлянето на данни.

Метод 1: Изберете 3G технология

Ако не виждате 3G връзката в горния панел на телефона, възможно е да сте извън обхвата на покритие. На такива места 3G мрежата не се поддържа. Ако сте сигурни, че необходимото покритие е инсталирано във вашето населено място, следвайте този алгоритъм:

 1. Отидете на настройките на телефона. В секцията "Безжични мрежи" отворете пълния списък с настройки, като кликнете върху бутона "Още" .
 2. Безжична мрежа в Android

 3. Тук трябва да въведете менюто "Мобилни мрежи" .
 4. Отидете в мобилните мрежи в Android

 5. Сега се нуждаем от елемента "Тип мрежа" .
 6. Настройки за мобилната мрежа Android

 7. В менюто, което се отваря, изберете необходимата технология.
 8. Избор на мрежа в Android

След това трябва да се създаде интернет връзка. Това се отбелязва с иконата горе вдясно на телефона ви. Ако няма нищо там или друг символ се показва, след това продължете към втория метод.

Не всички смартфони имат икона 3G или 4G горе вдясно на екрана. В повечето случаи това са буквите E, G, H и H +. Последните две характеризират 3G връзката.

Метод 2: Прехвърляне на данни

Възможно е прехвърлянето на данни да е забранено на телефона ви. Активирането му за достъп до интернет е достатъчно лесно. За да направите това, трябва да следвате този алгоритъм:

 1. "Отделете" горната завеса на телефона и намерете елемента "Пренос на данни" . На устройството ви името може да се различава, но иконата трябва да остане същата като изображението.
 2. Включване на 3 грама чрез завеса андроид

 3. След като кликнете върху тази икона, в зависимост от вашето устройство, 3G ще се включи автоматично или ще се отвори допълнително меню. В нея трябва да преместите съответния плъзгач.
 4. Прехвърляне на данни в завесата Android

Можете да извършите тази процедура и чрез настройките на телефона:

 1. Отворете настройките на телефона си и намерете елемента "Пренос на данни" в секцията "Безжични мрежи" .
 2. Преход за прехвърляне на данни от настройките на Android

 3. Тук активирайте плъзгача, маркиран в изображението.
 4. Меню за прехвърляне на данни за Android

В този процес, включването на трансфер на данни и 3G на телефона Android може да се счита за завършен.