С помощта на инженерното меню потребителят може да извърши разширена настройка на устройството. Тази възможност е малко известна, следователно е необходимо да се разглобят всички начини за достъп до нея.

Отворете менюто за инженеринг

Възможността да се отвори инженерното меню не е налице на всички устройства. На някои от тях липсва изобщо или е заменен от режима за програмисти. Има няколко начина за достъп до необходимите функции.

Метод 1: Въведете кода

На първо място, трябва да обмислите устройствата, на които е налице тази функция. За достъп до него трябва да въведете специален код (в зависимост от производителя).

Моля, обърнете внимание! Този метод не е подходящ за повечето таблети, поради липсата на функция за набиране.

За да използвате функцията, отворете приложението, за да въведете номера и да намерите кода за вашето устройство от списъка:

 • Samsung - * * * * * * * * * *
 • HTC - 3424 # * # *, * # * # 4636 # * # *, * # * # 8255 # * # *
 • Sony - * # * # * # * # * # *, * # * # * # * # *
 • Huawei - * 2846579 # * # *, * # * # 2846579159 # * # *
 • MTC - 54298 # *, * # * # 3646633 # *
 • Fly, Alcatel, Texet - * # * # 3646633 # *
 • Philips - * # * # 3338613 # * # *, * # * # 13411 # * # *
 • ZTE, Motorola - * # * # 4636 # *
 • Prestigio - * # * # 3646633 # *
 • LG-3845 # * 855 #
 • Устройства с процесор MediaTek - * 54298 # * # *, * # * # 3646633 # *
 • Acer - * 2237332846633

Въвеждане на кода в приложението за набиране на номера в Android

Този списък не включва всички налични на пазара устройства. Ако смартфонът ви не е в него, помислете за следните методи.

Метод 2: Специализирани програми

Тази опция е най-подходяща за таблети, тъй като не изисква въвеждане на код. Той може да се използва и за смартфони, ако входът на кода не даде резултат.

За да използвате този метод, потребителят трябва да отвори "Play Market" и да влезе в заявката "Инженерно меню" в прозореца за търсене. Изберете една от приложените приложения.

търсене за активиране на инженерното меню на Android

Няколко от тях са разгледани по-долу:

MTK Инженерен режим

Приложението е предназначено за стартиране на инженерното меню на устройства с процесор MediaTek (MTK). Броят на наличните функции включва управлението на разширените настройки на процесора и директно на системата Android. Можете да използвате програмата, ако не можете да въвеждате кода при всяко отваряне на това меню. В други ситуации е по-добре да изберете в полза на специален код, тъй като програмата може да даде допълнително натоварване на устройството и да го забави.

Изтеглете MTK Инженерен режим

работа с приложението MTK Engineering Mode на Android

Майстор на бързи клавиши

Програмата е подходяща за повечето устройства с Android OS. Въпреки това, вместо стандартното меню за инженери, потребителят ще има достъп до разширени настройки и кодове на вече инсталирани приложения. Това може да бъде добра алтернатива на инженерния режим, тъй като възможността за повреда на устройството е много по-ниска. Също така програмата може да бъде инсталирана на устройства, за които стандартните кодове за отваряне на инженерното меню не са подходящи.

Изтеглете приложението Master Master

контролира приложението shortcutmaster (lite) на.

Когато работите с някое от тези приложения, трябва да сте най-внимателни, защото невнимателните действия могат да навредят на устройството и да го превърнат в "тухла". Преди да инсталирате програма, която не е в списъка, прочетете коментарите към нея, за да избегнете евентуални проблеми.

Метод 3: Режим за програмисти

На голям брой устройства, вместо инженерно меню, можете да използвате режима за разработчици. Последният има и набор от разширени функции, но те се различават от тези, предлагани в инженерния режим. Това се дължи на факта, че при работа с инженерния режим съществува голям риск от проблеми с устройството, особено за неопитни потребители. В режима за разработчици този риск е сведен до минимум.

За да активирате този режим, направете следното:

 1. Отворете настройките на устройството чрез горното меню или иконата на приложението.
 2. отворете настройките на вашия Android смартфон

 3. Превъртете надолу в менюто, намерете секцията "За телефона" и го стартирайте.
 4. Изберете елемент за телефона си на устройството си с Android

 5. Преди да получите основните данни на устройството. Превъртете надолу до "Номер на монтажа" .
 6. изберете номера за сглобяване на елемента, за да активирате режима за разработчици на Android

 7. Кликнете върху него няколко пъти (5-7 ленти, в зависимост от устройството), докато не се покаже известие с думите, които сте превърнали в разработчик.
 8. След това се върнете в менюто с настройки. В него ще има нов елемент "За разработчици" , който трябва да бъде отворен.
 9. изберете елемент за програмисти на смартфон с Android

 10. Уверете се, че е включен (има подходящ ключ в горната част). След това можете да започнете работа с наличните функции.
 11. Активиране на менюто За разработчиците на Android

Менюто за разработчици включва голям брой налични функции, включително създаването на резервни копия и възможността за отстраняване на грешки чрез USB. Много от тях обаче могат да бъдат полезни, преди да използвате някой от тях, уверете се, че е необходимо.