Мрежовият порт е набор от параметри, които се състоят от протоколите TCP и UDP. Те определят маршрута на пакета данни под формата на IP, които се предават на хоста чрез мрежата. Това е случаен номер, който се състои от цифри от 0 до 65545. За да инсталирате някои програми, трябва да знаете TCP / IP порт.

Намерете номера на мрежовия порт

За да намерите номера на вашия мрежов порт, трябва да влезете в Windows 7 като администратор. Изпълняваме следните действия:

  1. Влизаме в "Старт" , напишете командата cmd и натиснете "Enter"
  2. Стартирайте cmd

  3. Въведете командата ipconfig и натиснете Enter . IP адресът на устройството ви е посочен в "Настройване на IP протокола за Windows" . Трябва да използвате IPv4 адрес . Възможно е на компютъра ви да са инсталирани няколко мрежови адаптери.
  4. Cmd Конфигуриране на Ipconfig

  5. Напишете командата netstat-a и натиснете Enter . Ще видите списък на TPC / IP връзки, които са в активно състояние. Номерът на порта се изписва отдясно на IP адреса след двоеточие. Например, ако IP адресът е 192.168.0.101, когато имате стойността 192.168.0.101:16875 пред вас, това означава, че номер на порта 16876 е отворен.
  6. Научете порт cmd

По този начин всеки потребител може да научи мрежовия порт, като използва командния ред в интернет връзката на операционната система Windows 7.