Имитация на злато е една от най-трудните задачи, когато работите във Photoshop. Трябва да приложим много филтри и стилове, да рисуваме точки и сенки.

На нашия сайт вече има статия за това как да създадете златен текст, но описаните в него техники няма да работят във всички ситуации.

Урокът: Златен надпис в Photoshop

Златната цвят в Photoshop

Днес ще се научим да даваме цвят на злато на обекти, които не са златни. Например, тук е тази сребърна лъжица:

Оригиналното изображение за даване на златен цвят в Photoshop

За да започнете да създавате имитация на злато, трябва да отделите обекта от фона. Можете да го направите по удобен начин.

Урокът: Как да изрежете обект в Photoshop

Разделяне на обекта от фона в Photoshop

Продължаваме.

 1. Създайте нов слой за настройка, наречен Curves .

  Създайте слой за регулиране на криви във Photoshop

 2. В автоматично отворената палитра от настройки отидете на червения канал (падащия списък в горната част на прозореца).

  Червен канал на кривите във Photoshop

 3. Задайте точката на кривата и я плъзнете наляво и нагоре до достигане на сянката, както е показано на екрана. За да може "кривите" да се прилагат само към слоя с лъжицата, активирайте бутона за свързване.

  Регулиране на червения канал на кривите във Photoshop

 4. След това в същия падащ списък изберете зеления канал и повторете действието. Настройката на канала зависи от първоначалния оттенък и контраста на обекта. Опитайте се да постигнете приблизително същия цвят, както е показано на екранната снимка по-долу.

  Регулиране на канала на зелената крива във Photoshop

 5. След това отидете на синия канал и плъзнете кривата надолу и надолу, като по този начин намалите количеството синьо в изображението. Важно е да се постигне почти пълно "разтваряне" на розовия оттенък.

  Персонализиране на канала със син канал във Photoshop

Нашият алхимичен опит беше успешен, да поставим лъжица на контрастиращ фон, подходящ за злато и да погледнем резултата.

Резултатът от симулиране на злато във Photoshop

Както можете да видите, лъжицата е станала цвят на златото. Този метод е приложим за всички предмети с метална повърхност. Експериментирайте с настройките на кривата, за да постигнете желания резултат. Инструментът е там, а останалата част зависи от вас.