Животът често може да бъде поставен в такива условия, когато програмата PowerPoint не е на разположение и представянето е много необходимо. Проклятието на съдбата може да бъде безкрайно дълго, но решението на проблема все още е по-лесно да се намери. Всъщност не винаги е необходимо да създавате добра презентация - това е Microsoft Office.

Начини за решаване на проблема

Като цяло има два възможни начина за решаване на проблема, които зависят от неговата природа.

Ако само PowerPoint не е на разположение в момента и не се очаква в близко бъдеще, тогава продукцията е съвсем логична - можете да използвате аналози, които са доста.

Е, ако се окажат обстоятелствата, че има компютър, но няма Microsoft PowerPoint, можете да направите презентация по различен начин. След това можете безопасно да го отворите в PowerPoint и да го обработвате, когато се представи възможността.

PowerPoint аналози

По ирония на съдбата алчността е най-добрият двигател на прогреса. Софтуерът на Microsoft Office, който включва PowerPoint, днес е много скъп. Не всеки може да си го позволи, а не всеки обича да комуникира с пиратството. Ето защо е съвсем естествено да се появи и има различни видове подобни приложения, в които можете да работите не по-лошо, а понякога дори по-добре. Ето няколко примера за най-често срещаните и интересни аналози на PowerPoint.

Прочетете повече: PowerPoint аналози

Разработване на презентация в Word

Ако проблемът е, че има компютър в ръцете, но няма достъп до PowerPoint, проблемът може да бъде решен по различен начин. За да направите това, имате нужда от поне роднина на програмата - Microsoft Word , Тази ситуация може да съществува, тъй като не всички потребители избират PowerPoint при избирателно инсталиране на пакета Microsoft Office, но Word е нещо обичайно.

 1. Трябва да създадете или да вземете всички налични документи на Microsoft Word.
 2. Тук просто трябва спокойно да напишете необходимата информация във формат "Заглавие" , след това "Текст" . По принцип начинът, по който се прави на слайдове.
 3. Текст в Word

 4. След като се запише цялата необходима информация, трябва да настроим заглавията. Панелът с тези бутони се намира в раздела "Начало" .
 5. Начален раздел в Word

 6. Сега трябва да промените стилистиката на тези данни. За да направите това, използвайте опциите от областта "Стилове" .

  Текстови стилове в Word

  • За заглавията трябва да зададете "Заглавие 1" .
  • Заглавие 1d Word

  • За текста - съответно "Функция 2" .

  Заглавие 2 в Word

  След това документът може да бъде запазен.

След това, когато може да бъде прехвърлен на устройство, на което е налице PowerPoint, ще трябва да отворите Word документ в този формат.

 1. За да направите това, ще трябва да кликнете с десния бутон върху файла и да изберете "Отваряне с . " От изскачащото меню. Най-често ще трябва да използвате "Избор на други приложения" , защото не винаги веднага системата предлага PowerPoint. Може дори да се случи, че ще трябва да намерите правилната опция директно в папката с Microsoft Office.
 2. Отворете с PowerPoint

 3. Важно е да не отметнете тази опция в опцията "Прилагане за всички файлове от този тип" , в противен случай ще бъде проблематично да работите с други документи на Word по-късно.
 4. Съгласие за продължаване на използването на избраната програма за този формат

 5. След известно време документът се отваря във формат на презентация. В заглавията на слайдовете ще имаме тези фрагменти от текст, които са били разпределени с помощта на "Функция 1" , а в съдържателната област ще има текст, избран като "Функция 2" .
 6. Готов слайд с информация от Word

 7. Потребителят ще трябва само да персонализира външния вид, да композира цялата информация, да добави медийни файлове и т.н.
 8. Прочетете повече: Как да направите база за презентация в MS Word

 9. В крайна сметка ще бъде необходимо запазете презентацията в родния формат на програмата - PPT, използвайки функцията "Запазване като ..." .

Този метод ви позволява да събирате и организирате текстова информация в презентация, преди да бъде достъпна. Това ще спести време, оставяйки за по-късно само проектирането и форматирането на окончателния документ.

Прочетете още: Създаване на PowerPoint презентация

заключение

Както можете да видите, дори без да имате подходящата програма, можете почти винаги да излезете. Основното нещо е да се подходи към решаването на проблема по хладен и конструктивен начин, внимателно да се претеглят всички възможности, а не да се отчайва. Горните примери за решаване на този проблем ще помогнат за по-лесното прехвърляне на такива неприятни ситуации в бъдеще.