Когато развивате канала си, е много важно да обърнете специално внимание на популяризирането и привличането на нови зрители. Всичко това може да се направи чрез реклама. Общо има няколко типа реклами, всяка от които се различава по отношение на разходите и ефективността. Нека да анализираме не само цените за подобни услуги, но също така ще говорим по-подробно за техните видове и принципи на работа.

Видове реклами и тяхната цена

Има два начина да популяризирате видеоклипа или канала си директно чрез рекламна кампания в YouTube. Същността на такава реклама е много проста - плащате само когато потребителят е гледал видеоклипа ви или е превключил на него със специална връзка. Това означава, че разходите за реклама се определят само от вашия бюджет. Съответно, колкото по-голям е бюджетът, толкова по-голям е броят на реализациите.

TrueView in-display

Това е вид контекстуална реклама. Такива реклами можете да видите, когато търсите нещо в сайта. В YouTube това се нарича свързано видео. Въвеждайки всяка заявка в полето за търсене, в резултатите от търсенето ще видите видеоклип, близък до заявката ви.

Контекстуална реклама в YouTube

Струва си да се отбележи, че цените на такава реклама не се променят с течение на времето, както през 2016 г., така и в средата на 2017 г. за 1000 импресии, които ще трябва да платите от 10 до 15 долара .

TrueView в поток

Всички потребители на YouTube знаят, че периодично преди стартирането на видеоклипа се показват кратки или не много реклами, в които рекламира определен сайт или канал. При гледането на този видеоклип можете да видите връзката, която ще доведе до рекламирания ресурс. Разчитайте на това за хиляда импресии, които ще трябва да дадат около $ 10 .

Рекламирайте преди видеоклипа в YouTube

Клиентите на този метод на промоция винаги ще могат да получават информация за преходите, за да имат представа за ефективността и възможностите за оптимизиране на PR кампанията.

Рекламирайте с YouTube

Третият тип, за който вече Yutoub няма почти никаква връзка - редът на популяризиране от други, по-известни потребители. В този случай няма да можете да създадете кампанията си и ще трябва да потърсите човек, който може да поръча рекламиране. За щастие, почти всички популярни видео блогъри оставят контактите в описанието на видеоклипа, на което можете да се свържете с тях, за да обсъдите бизнес предложения. Това може да е поща или страница в социална мрежа.

връзка към блогър в YouTube

Също така можете да намерите информацията в дискусията на групата blogger или на нейната страница в социалната мрежа. Често, за да разберете цената на рекламата, дори не е необходимо да пишете на лице, цената може да се покаже точно в дискусията. Цената на такава реклама е много променлива: например, като вашия блог от блогър с аудитория от 500 хил. Души ще струва около 4000 рубли , а цената на персонализирано видео, специално за рекламиране на вашия ресурс или канал, може да се увеличи с десет или дори повече време.

Цената на рекламата за блогъри YouTube

Моля, имайте предвид, че колкото по-популярен е потребителят, толкова по-скъпата реклама е с него. Също така се опитайте да поръчате PR само от свързани блогъри, за да се заинтересувате от зрителите и да ги привлечете в канала си.