Защитната стена в Windows е защита на системата, която позволява и отказва достъп до Интернет на софтуера. Но понякога потребителят може да се наложи да деактивира този инструмент, ако блокира всички необходими програми или просто конфликти с вградения антивирус на защитната стена. Изключването на защитната стена е доста проста и в тази статия ще ви покажем как да направите това.

Как да деактивирате защитната стена в Windows 8

Ако имате програма, която не работи правилно или изобщо не се включва, проблемът е, че е блокиран от специална помощна програма. Деактивирането на защитната стена в Windows 8 не е трудно и тази инструкция е подходяща и за предишни версии на операционната система.

Моля, обърнете внимание!
Деактивирането на защитната стена за дълго време не се препоръчва, тъй като това може значително да повреди вашата система. Бъдете внимателни и внимателни!

 1. Отидете на "Контролен панел" по известен ви начин. Например, използвайте инструмента за търсене или се обадете в менюто Win + X

  Windows 8 приложения контролен панел

 2. След това намерете елемента на защитната стена на Windows .

  Всички елементи от контролния панел

 3. В отворения прозорец в менюто отляво намерете елемента "Включване и изключване на защитната стена на Windows" и кликнете върху нея.

  Windows защитна стена

 4. Сега изберете подходящите елементи, за да деактивирате защитната стена, след което кликнете върху "Напред" .

  Конфигурирайте настройките на защитната стена

Тук и само в четири стъпки можете да деактивирате блокирането на програмните връзки към интернет. Не забравяйте да включите отново защитната стена, в противен случай може сериозно да повредите системата. Надяваме се, че можем да ви помогнем. Бъдете внимателни!