Yandex.Browser може да се използва не само като уеб браузър, но и като средство за създаване на интернет страници. Инструменти за развитие съществуват във всеки уеб браузър, включително този, който обсъждаме в момента. С помощта на тези инструменти потребителите могат да гледат страниците на HTML кода, да наблюдават своите действия, да следят регистрационните файлове и да откриват грешки в текущите скриптове.

Как да отворите инструменти за разработчици в Yandex.Browser

Ако трябва да отворите конзолата, за да изпълните някое от гореизброените действия, следвайте указанията ни.

Отворете менюто и изберете " Разширени ", в отворения списък изберете " Допълнителни инструменти " и след това един от следните три елемента:

  • " Показване на кода на страницата ";
  • " Инструменти за програмисти ";
  • Конзолата на JavaScript .

Отворете инструментите за програмисти в Yandex.Browser

И трите инструмента имат бързи клавиши за бърз достъп до тях:

  • Преглед на източника на страницата - Ctrl + U ;
  • Инструменти за програмисти - Ctrl + Shift + I ;
  • Конзолата на JavaScript е Ctrl + Shift + J.

Горещи клавиши в Yandex.Browser

Горещите клавиши работят с всяко оформление на клавиатурата и с активиран CapsLock.

За да отворите конзолата, можете да изберете " Конзолата JavaScript ", след което ще се отворят инструментите за програмисти в раздела " Конзола ":

За да отворите конзолата, можете да изберете " Конзолата JavaScript ", след което ще се отворят инструментите за програмисти в раздела " Конзола ":

Конзолата в Yandex.Browser

По същия начин можете да осъществите достъп до конзолата, като отворите менюто Инструменти за програмисти в менюто на браузъра и ръчно превключвате в раздела " Конзола" .

Можете също така да отворите инструментите за програмисти, като натиснете клавиша F12. Този метод е универсален за много браузъри. В този случай отново трябва да преминете ръчно в раздела " Конзола ".

Такива прости начини за стартиране на конзолата значително ще намалят времето ви и ще ви помогнат да се фокусирате върху създаването и редактирането на уеб страници.