Дори най-надеждните устройства не са имунизирани срещу грешки и неизправности. Един от най-честите проблеми с устройствата с Android е загадката: телефонът или таблетът не реагират на допир и дори екранът не се изключва. Можете да се отървете от hangup, като рестартирате устройството. Днес искаме да ви разкажем как се прави това на устройствата Samsung.

Рестартирайте телефона или таблета си Samsung

Има няколко начина за рестартиране на устройството. Някои от тях са подходящи за всички устройства, а други са подходящи за смартфони / таблети с подвижна батерия. Нека започнем с универсалния метод.

Метод 1: Рестартирайте с комбинация от клавиши

Този метод за рестартиране на устройството е подходящ за повечето устройства на Samsung.

 1. Вземете висящото устройство в ръката си и задръжте натиснати клавишите "Намаляване на силата на звука" и "Захранване" .
 2. Бутони за рестартиране на смартфона Samsung

 3. Задръжте ги за около 10 секунди.
 4. Машината се изключва и отново се включва. Изчакайте да се зареди напълно и да се използва както обикновено.
 5. Методът е практичен и безпроблемен, и най-важното, единственият, подходящ за устройства с неотделяема батерия.

Метод 2: Изключете акумулатора

Както можете да видите от името, този метод е предназначен за устройства, в които потребителят може да махне капака и да извади батерията. Това е така.

 1. Завъртете устройството с главата надолу и намерете жлеба, закачен, върху който можете да обърнете част от капака. Например, на модела J5 2016 този слот е разположен по този начин.
 2. Слотът за отваряне на капака на смартфона Samsung

 3. Продължете да захващате останалата част от капака. Можете да използвате тънък, не-остър предмет - например стара кредитна карта или китарен медиатор.
 4. Извадете капака и извадете батерията. Бъдете внимателни, не повреждайте контактите!
 5. Изчакайте около 10 секунди, след това инсталирайте батерията и затворете капака.
 6. Включете своя смартфон или таблет.
 7. Тази опция е гаранция за рестартиране на устройството, но не е подходяща за устройство, чието заграждение представлява единично устройство.

Метод 3: Възстановяване на софтуера

Този метод на меко рестартиране е приложим в случаите, когато устройството не виси, а само започва да се забавя (приложения се отварят със закъснение, загуба на гладкост, бавен отговор на допир и т.н.).

 1. Когато екранът е включен, задръжте клавиша за включване за 1-2 секунди, докато се появи изскачащото меню. В това меню изберете елемента "Рестартиране" .
 2. Изскачащо меню за изтегляне от Samsung Smartphone

 3. Ще се появи предупреждение, в което ще кликнете върху "Рестартиране" .
 4. Предупреждение за нулиране на Smartphone на Samsung

 5. Устройството ще се рестартира и след пълно зареждане (отнема средно една минута) ще бъде налице за по-нататъшна употреба.
 6. Естествено, с окачено устройство, най-вероятно няма да можете да рестартирате софтуера.

Нека обобщим: процесът на рестартиране на смартфон или Samsung таблет е доста прост и дори и начинаещ потребител може да се справи с него.