Ако промените устройствата с Android доста често, вероятно сте забелязали, че е невъзможно да се изгубите в списъка с по-неактивни устройства в Google Play, както се казва, само плюе. Как да поправим ситуацията?

Всъщност можете да облекчите живота си по три начина. За тях по-нататък и ние ще говорим.

Метод 1: Преименуване

Тази опция не може да се нарече пълно решение на проблема, тъй като само улеснявате избора на правилното устройство от списъка с налични.

 1. За да промените името на устройството в Google Play, отворете страница с настройки услуга. Ако е необходимо, влезте в профила си в Google.

 2. Тук, в менюто "Моите устройства", намерете таблета или смартфона, от който се нуждаете, и кликнете върху бутона "Преименуване" .
  Списък на устройствата в Google Play
 3. Остава само да промените името на устройството, прикрепено към услугата, и щракнете върху Актуализиране .
  Преименувайте устройството си в Google Play

Тази опция е подходяща, ако все още планирате да използвате устройствата в списъка. Ако не, по-добре е да използвате друг метод.

Метод 2: Скриване на устройството

В случай, че притурката вече не ви принадлежи или изобщо не се използва, е добре да го скриете от списъка в Google Play. За да направите това, всичко е на едно и също страница с настройки в колоната "Наличност" премахваме отметката от ненужни устройства.
Скриване на устройства от списъка в Google Play
Сега, когато инсталирате каквото и да е приложение, използвайки уеб версията на Google Play Магазин, в списъка с подходящи устройства ще бъдат изброени само устройствата, които са от значение за вас.
Флаш прозорец, когато инсталирате приложение от Google Play Магазин

Метод 3: Пълно премахване

Тази опция не само ще скрие вашия смартфон или таблет от списъка с устройства в Google Play, но ще ви помогне да го освободите от профила си.

 1. За да направите това, отидете Настройките на профила в Google ,
  Страница с настройки на профила в Google
 2. В страничната лента намираме връзката "Действия на устройството и известията" и кликнете върху нея.
  Отворете списъка на прикачените устройства в профила си в Google
 3. Тук намираме групата "Последно използвани устройства" и изберете "Преглед на свързаните устройства" .
  Отворете пълния списък с устройства, свързани с профила в Google
 4. От отворената страница кликнете върху името на притурката, която вече не се използва, и кликнете върху бутона "Затваряне на достъпа" .
  Изцяло премахнете смартфона от профила си в Google

  В този случай, ако входното устройство не е влязло в профила ви в Google, горният бутон няма да бъде включен. По този начин няма да се притеснявате за сигурността на вашите лични данни.

След тази операция всички връзки на профила в Google с избрания смартфон или таблет ще бъдат напълно отменени. Съответно, и в списъка с наличните тази притурка вече няма да видите.