Вариант 1: Две интервали

Отървете се от двойните интервали в текстов документ Word може да бъде направено чрез търсене на двойка съвпадащи символи и замяната им с единичен. За тези цели програмата предоставя отделна функция.

Забележка: Описаният по-долу метод е подходящ само за премахване на двойни интервали. Ако големи и / или допълнителни отстъпи в документа са създадени по друг начин, прочетете следващата част на статията и следвайте препоръките, предложени в нея.


За да видите всички сдвоени интервали, натиснете „Ctrl + F“ и въведете в реда „Търсене на документи“ две тирета - всички те ще бъдат маркирани в жълто.

Намерете и прегледайте двойни интервали в документ на Microsoft Word

Друг възможен начин за дефиниране на проблема е да се даде възможност за показване на непечатни символи - един период между думи и символи означава едно интервал; двойно, съответно, се показва като две.

Показвайте непечатаеми знаци в документ на Microsoft Word

Прочетете също: Невидими знаци в Word

 1. В раздела "У дома" щракнете върху бутона „Замяна“разположен в групата инструменти „Редактиране“, или използвайте клавишите „Ctrl + H“.

  Извикайте прозореца за търсене и замяна на символи в документ на Microsoft Word

  Прочетете също: Клавишни комбинации за работа в Word

 2. В низ "Да намеря:" въведете две интервали, в „Заменен от:“ - един. Щракнете върху бутона „Заменен от“.

  Заменете двойните интервали с единични интервали в документ на Microsoft Word

  Ако търсенето не е извършено от началото на документа и се появява прозорец с въпрос „Продължете да търсите останалата част от документа“, щракнете "Да".

 3. Продължете да търсите останалата част от документа на Microsoft Word

 4. Затворете инструмента, когато приключите. Намерете и заменете, Натискане "ДОБРЕ" в прозореца за известия и след това на кръста,

  Замяна на двойни интервали с единични интервали успешно в документа на Microsoft Word

  и вижте резултата.

  Резултатът от замяната на двойни интервали с единични интервали в документ на Microsoft Word

  Можете да проверите дали всички двойни интервали наистина са заменени с единични, като търсите или показвате скрити символи за форматиране, както е описано по-горе.

 5. Проверете за двойни интервали в текстов документ на Microsoft Word

  Лесно е да се досетите, че по този начин можете да разрешите не само проблема, изразен в заглавието на статията, но и да намерите всякакви символи в документа и да ги замените с други, ако възникне необходимост. По-рано писахме за характеристиките на използването на тази функция в отделна статия.

  Повече информация: Намерете и заменете символите в Microsoft Word

Вариант 2: Повече подложки

Случва се така, че това, което изглежда като двойни интервали отвън, всъщност са напълно различни символи - големи отстъпи или раздели. Възможно е също така голямото разстояние между думите изобщо да не се дължи на знаци, а на особеността на подравняването на текста, тирето или други причини. Това са всички проблеми с форматирането на документи, с които трябва да се справите непременно. Следващата инструкция ще ви помогне да направите това.

Повече информация: Как да премахнете големи пространства в Word