При някои обстоятелства, вие като собственик на публична страница може да се наложи да я изтриете. В тази статия ще разкрием всички нюанси, свързани с деактивирането на обществеността в социалната мрежа VKontakte.

уебсайт

Досега сайтът VK не предоставя на потребителите пряка възможност да изтриват публични страници или групи. Въпреки това, все още е възможно да се направи това, като се намали до минимум всяка дейност.

Вижте също: Какво отличава групата от публичната страница VK

Прехвърляне в група

Поради факта, че публичната страница във всеки случай ще бъде достъпна за потребителите на ресурса, най-добре е първо да се превърне в група. Благодарение на този подход, който описахме подробно в съответната статия на сайта, ще можете да премахнете публиката, като го скриете от всички потребители.

Отиди публична страница в група VKontakte

Повече подробности: Как да изтриете VK група

Почистване на обществеността

Както вече споменахме, не можете директно да се отървете от обществеността, такава възможност не съществува на сайта. В този случай заличаването може да се извърши чрез публично изчистване на всички добавени данни, включително абонати и стенописи.

 1. Отворете секцията "Управление на общността" чрез главното меню на публичната страница.
 2. Отворете раздела за управление на общността на VK

 3. От менюто за навигация отворете страницата "Членове" и до всеки потребител кликнете върху връзката "Премахване от общността" .
 4. Изтриване на абонат на публичната страница на VKontakte

 5. Ако потребителят е надарен със специални правомощия, първо трябва да използвате връзката "Deering" .
 6. Деградиране на абонат на VKontakte

 7. Сега отворете раздела "Настройки" и променете информацията във всички представени блокове. Това важи особено за адреса и заглавието на страницата.
 8. Изтрийте основната информация на публичната страница на VK

 9. В раздела "Секции" премахнете отметката от всички квадратчета за отметка и изтрийте стойностите на полетата "Основно устройство" и "Второ устройство" .
 10. Затваряне на стената на публичната страница на VK

 11. В секцията "Коментари" премахнете отметката от "Коментари за" .
 12. Деактивиране на коментарите на публичната страница на VK

 13. На страницата "Връзки" премахнете всички URL адреси, добавени веднъж.
 14. Изтриване на връзки на публичната страница на VK

 15. Ако сте използвали приложения на трети страни, в раздела "Работа с API" на страницата " Ключове за достъп" изтрийте всички изпратени данни.
 16. Изтрийте ключовете за достъп на публичната страница на VK

 17. В секцията "Съобщения" променете стойността на "Съобщения от общността" на "Disabled" .
 18. Изключване на съобщенията на публичната страница на VK

 19. В последния раздел "Приложения" трябва да премахнете всички добавени модули. За целта кликнете върху връзката "Редактиране" до приложението и изберете връзката "Изтриване на приложението" .
 20. Премахване на приложения на публичната страница на VK

Следващото изискване е да изчистите главната страница.

 1. Използвайте една от инструкциите на нашия уебсайт, за да почистите стената без никакви проблеми. Ако имате някакви затруднения с това, моля, свържете се с нас в коментарите.

  Повече подробности: Как да почистите стената VK

 2. Успешно почиства стената на публичната страница на VK

 3. Задължително е да премахнете публикацията, фиксирана в заглавната част на публиката и да извършите почистване на лентата за състоянието, намираща се под името на страницата.
 4. Премахване на щифта на публичната страница VK

 5. Посредством менюто "Действия" се отпишете от известията и излъчванията.
 6. Бележка от известията за публична страница на VK

 7. В горния десен ъгъл над изображението на общността кликнете върху бутона "Изтриване на снимка" и потвърдете действието.
 8. Изтриване на снимка на публичната страница на VK

 9. Отпишете се от публичната страница, като кликнете върху бутона "Абонирани сте" и изберете съответната част от менюто.
 10. Процесът на отписване от публичната страница на VKontakte

 11. След приключените действия обществеността автоматично ще изчезне от страницата "Управление" в секцията "Групи" .
 12. Успешно изтрита публична страница на VKontakte

 13. Самата публична страница ще бъде неактивна за известно време, след което автоматично ще бъде изтрита поради изоставяне. До този момент можете да си възвърнете контрола над обществото.
 14. Изчистена публична страница на VKontakte

Моля, имайте предвид, че ако хората се присъединят самостоятелно към публиката, въпреки липсата на материал, дейността ще бъде преброена. Именно поради това е най-добре да се прибегне до първия метод, първоначално прехвърляне на обществеността в групата.

Мобилно приложение

В случай на мобилно приложение, ще бъдете задължени да изпълните същите действия, които описахме в предишната секция на статията. Единствената, но не много съществена разлика тук е различното местоположение и име на секциите.

Прехвърляне в група

За разлика от пълната версия на сайта VKontakte, мобилното приложение не предоставя възможност за промяна на типа на общността. Въз основа на това, ако е необходимо, ще трябва да се обърнете към уеб сайта и, в съответствие с подходящите инструкции, да извършите премахването.

Почистване на обществеността

Ако по една или друга причина не можете да завършите прехвърлянето на публичен статус в "Група" , можете да прибягвате до промяна на данните. Както и преди, с този подход гаранцията за автоматично изтриване е значително намалена.

 1. Докато сте на обществена страница, кликнете върху иконата на зъбно колело в горния десен ъгъл на екрана.
 2. Отворете раздела с настройките на обществеността в приложението VC

 3. Тук трябва да персонализирате всеки раздел на публичната страница.
 4. Главно меню с настройки в приложението VC

 5. Най-важните са страниците "Мениджъри" и "Участници" , където трябва да намалите и премахнете всички съществуващи абонати.
 6. Процесът на отстраняване на участник от обществеността в приложението VC

 7. За да намалите времето за изтриване на данни от групата, независимо дали става въпрос за дискусии с коментари или видеозаписи, на страницата Услуги, премахнете всички представени отметки. За да запазите настройките, използвайте иконата за отметка.
 8. Деактивирайте всички обществени услуги в приложението VC

 9. Отърви се от аватари и корици на публична страница от мобилно приложение е невъзможно.
 10. Ще трябва да завършите почистването на стената напълно независимо, тъй като официалното приложение не предоставя инструменти за автоматизиране на процеса.
 11. Ръчно изтриване на записи от обществеността в приложението VC

 12. Като алтернатива винаги можете да прибягвате до използването на приложението. Кейт мобилен където на главната страница на обществеността трябва да кликнете върху блока "стена" .
 13. Отидете в секцията "Стена" в приложението Kate Mobile.

 14. На отворената страница разгънете менюто "..." и изберете елемента "Почистване на стената" , потвърждавайки действията чрез съответното известие.

  Забележка: Ограничен брой записи попадат под изтриването, в резултат на което почистването трябва да се повтори няколко пъти.

 15. Автоматично почистване на стената на обществеността в приложението Kate Mobile

 16. След извършване на описаните действия на главната страница на обществеността, кликнете върху бутона "Абонирани сте" и изберете "Отписване" .
 17. Отпишете от публичната страница в приложението VK

След като завършим всички действия на инструкциите, предоставени от нас, след известно време общността ще бъде автоматично блокирана. Разбира се, само при отсъствие на някаква дейност.