Попълването на видеоклиповете в YouTube не може да изключи възможността в определен момент авторът да иска да изтрие определен видеоклип от неговия канал. За щастие, има такава възможност и ще бъде разгледана в статията.

Изтриване на видеоклип от канал

Процесът на изтриване на видеозаписи от профила ви е доста прост и не изисква много време и знания. Освен това има няколко начина, така че всеки да може да избере нещо за себе си. Те ще бъдат разгледани по-подробно по-долу.

Метод 1: Стандарт

Ако решите да се отървете от видеото, трябва да влезете в творческото си студио. Това се прави просто: кликнете върху иконата на потребителския си профил и в падащото меню кликнете върху бутона "Creative Studio" .

вход в творческото студио в YouTube

Прочетете още: Как да се регистрирате в

Тук сте и на място, ние се обръщаме към решението на задачата.

 1. Трябва да влезете в видеомениджъра. За да направите това, в страничната лента първо кликнете върху "Видеомениджър" , след което в отворения списък изберете елемента "Видео" .
 2. влизане в секцията за видео в творческото студио в YouTube

 3. Този раздел ще съдържа всички ваши видеоклипове, които някога са били добавени. За да изтриете видео, трябва само да извършите две прости действия - кликнете върху стрелката до бутона "Редактиране" и изберете "Изтриване" в списъка.
 4. изтрийте видеоклипа в раздела за видеоклипове в YouTube

 5. Веднага щом направите това, се появява прозорец, в който трябва да потвърдите действията си. Ако всичко е правилно и наистина искате да се отървете от видеоклипа, кликнете върху "Да" .
 6. потвърждение за изтриване на видеоклипове в YouTube

След това вашият видеоклип ще бъде изтрит както от канала, така и от цялата YouTube, както е видно от надписа: "Видеоклипът е премахнат". Разбира се, някой може да го изтегли и perezalit на друга сметка.

Метод 2: Използване на контролния панел

По-горе разгледахме опцията за изтриване на филм от секцията "Видеомениджър" , но това не е единственият раздел, в който можете да спрете тези манипулации.

Веднага след като влезете в творческото си студио, ще влезете в "Контролен панел" . Приблизително в този раздел ще се покаже цялата важна информация за канала ви и малките статистически данни, въпреки че вие ​​сами можете да промените и замени елементите на интерфейса от този раздел.

видео зона в контролния панел в YouTube

Заслужава си да споменем как да променим раздела "VIDEO" , който ще бъде разгледан по-долу. В края на краищата можете да го настроите така, че да се показват повече видеоклипове (до 20). Понякога това ще улесни взаимодействието с всички записи. Това се прави много просто.

 1. Първо, трябва да кликнете върху иконата на зъбно колело горе вдясно.
 2. настройките за видео зона в YouTube

 3. След това в падащия списък "Брой елементи" изберете желаната от вас стойност.
 4. да промените броя на елементите, показвани в областта на видеоклипа в YouTube

 5. След като изберете, трябва само да кликнете върху бутона "Запазване" .
 6. бутона за запазване в YouTube

След това веднага ще забележите промените - има повече видеоклипове, ако, разбира се, имахте повече от трима от тях. Обърнете внимание и на надписа: "Преглед на всички" , който е под целия списък с видеоклипове. Като кликнете върху него, ще отидете в секцията "Видео" , която бе обсъдена в самото начало на статията.

вижте всички видеоклипове в YouTube

Така че в контролния панел има малка област наречена "VIDEO" - това е аналог на раздел "Видео" , който беше обсъден по-рано. Следователно в тази област можете да изтриете видеоклипа и по същия начин - като кликнете върху стрелката до бутона "Редактиране" и изберете "Изтриване" .

Метод 3: Селективно отстраняване

Трябва да се отбележи, че изтриването на видеоклипа според горепосочените указания е много неудобно, ако трябва да се отървете от много съдържание. Разбира се, разработчиците на YouTube също се погрижиха за това и добавиха възможността за селективно изтриване на записи.

Това е лесно, но възможността се появява само в секцията "Видео" . Първо трябва да маркирате видеоклипа. За да направите това, поставете отметка в квадратчето до него.

видеоразпределение в YouTube

След като сте избрали всички записи, от които сте решили да се отървете, трябва да отворите падащия списък "Действия" и да изберете "Изтриване" в него .

изтриване на видеоклипа в YouTube

След извършените манипулации избраните видеоклипове ще изчезнат от списъка ви.

Можете също така да се отървете от всички материали наведнъж, за да изберете незабавно всички от тях с отметка до списъка "Действия" . След това повторете манипулациите - отворете списъка и кликнете върху "Изтриване" .

изтриване на всички видеоклипове в YouTube

Метод 4: Използване на мобилно устройство

Според статистиката на YouTube, потребителите, които използват мобилно приложение със същото име, всеки ден става все повече и повече. Поради това някой може да се замисли как да премахне видеоклип от профила ви чрез мобилно устройство. И това е много лесно.

Изтеглете YouTube в Android
Изтеглете YouTube в iOS

 1. Първо, трябва да отидете в раздела Сметка от главната страница.
 2. раздела в YouTube

 3. В него отидете в секцията "Моите видеоклипове" .
 4. превключване към видеоклиповете си в YouTube

 5. И след като сте определили какъв запис ще изтриете, кликнете до него върху вертикалната елипсиса, символизираща допълнителни функции, и изберете елемента "Изтриване" от списъка.
 6. изтриване на видеоклипове в YouTube

След като кликнете, ще бъдете попитани дали наистина искате да премахнете видеоклипа от канала си и ако наистина е така, кликнете върху "OK" .

Търсене на видеоклипове

Ако в канала ви има много видеоклипове, намирането на това, което трябва да изтриете, може да се забави. В този случай можете да потърсите помощ.

Низът за търсене на материалите ви се намира директно в секцията "Видео" в горната дясна част.

търсете низ за видеоклиповете си в YouTube

Има два варианта за използване на този ред: прости и разширени. Просто трябва да въведете името на видеоклипа или някоя дума от описанието и след това да кликнете върху бутона с лупа.

резултат от търсенето в YouTube

С разширеното търсене можете да определите куп параметри, които ще Ви позволят да намерите точното видео от целия списък, независимо колко е голям. Наредихте същото разширено търсене, когато кликнете върху стрелката надолу.

Разширено търсене за ваши собствени видеоклипове в YouTube

В прозореца, който се показва, можете да определите отличителните черти на видеоклипа:

 • ID;
 • тагове;
 • името;
 • думите, съдържащи се в него;
 • извършване на търсене по вид на поверителност;
 • търсете периода на добавяне.

Както можете да видите, този метод ви дава възможност да намерите необходимото видео с почти 100% точност. Не забравяйте, че след въвеждане на всички параметри щракнете върху бутона "Търсене" .

Важно: Нямате възможност да търсите собствени видеоклипове в мобилното приложение на YouTube.

заключение

Както можете да видите, за да премахнете видеоклипа от Yutuba, използвайки мобилно устройство за това, не е необходимо много манипулиране, възможно е да го направите само с няколко действия. Много от тях дори посочват, че с помощта на мобилни устройства е много по-лесно да взаимодействат с елементите на YouTube, но днес такова решение не осигурява пълнотата на възможностите. За съжаление, много от функциите в мобилното приложение YouTube не са активни, за разлика от версията на браузъра.