Кой от потребителите на операционни системи Windows не е играл в детската градина или в паяка? Да, почти всеки човек поне веднъж е прекарал свободното си време за разгръщане на пасианс или търсене на мини. Паяк, пасианс, детска градина, миночистач и червеи вече са станали неразделна част от операционната система. И ако потребителите се сблъскат с отсъствието си, то най-напред те търсят начини да възстановят обичайното забавление.

Възстановяване на стандартни игри в Windows XP

Възстановяването на игри, които първоначално идват с операционната система Windows XP обикновено не отнема много време и не изисква специални компютърни умения. За да се върнете на мястото на обичайните инструменти за развлечение, ще се нуждаем от администраторски права и инсталационния диск на Windows XP. Ако няма инсталационен диск, можете да използвате друг компютър с операционната система Windows XP с инсталираните игри. Но за всичко в ред.

Метод 1: Настройки на системата

Помислете за първата опция за възстановяване на игри, където ще ни трябва инсталационен диск и права на администратор.

 1. Първо, поставете инсталационния диск в устройството (можете да използвате и стартиращо USB флаш устройство).
 2. Сега отидете в "Контролен панел", като кликнете върху бутона "Старт" и изберете подходящия елемент.
 3. Старт менюто в Windows XP

 4. След това отидете в категорията "Добавяне или премахване на програми", като кликнете с левия бутон на мишката върху името на категорията.
 5. Отворете програмата за деинсталиране в Windows XP

  Ако използвате класическия екран "Контролен панел" , ще открием аплета "Добавяне или премахване на програми" и щракнете двукратно върху левия бутон на мишката, за да отидете в съответната секция.

 6. Тъй като стандартните игри са компоненти на операционната система, в левия прозорец кликнете върху бутона "Install Windows Components" .
 7. Добавяне или премахване на програми в Windows XP

 8. Тъй като стандартните игри са компоненти на операционната система, в левия прозорец кликнете върху бутона "Install Windows Components" .
 9. Добавяне или премахване на програми в Windows XP

 10. След кратка пауза се отваря "Помощникът на компонентите на Windows" , като се показва списък на всички стандартни приложения. Прекарайте пръст надолу по списъка и изберете елемента "Стандартни и помощни програми" .
 11. Помощник за компоненти на Windows XP

 12. Кликнете върху бутона "Композиция" и пред нас ще се отвори съставът на групата, която включва игри и стандартни приложения. Ако маркирате категорията "Игри" и натиснете "OK" , тогава в този случай ще инсталираме всички игри. Ако искате да изберете конкретни приложения, кликнете върху бутона "Композиция" .
 13. Стандарт и помощни програми в Windows XP

 14. Този прозорец показва списък с всички стандартни игри и остава да маркираме тези, които искаме да инсталираме. След като проверите всичко, кликнете върху "OK" .
 15. Избиране на стандартни игри за Windows XP

 16. Още веднъж кликнете върху бутона "OK" в прозореца "Стандартни и помощни програми" и се върнете към "Windows Component Wizard" . Тук трябва да кликнете върху бутона "Напред", за да инсталирате избраните компоненти.
 17. Помощник за компоненти на Windows XP

 18. След като изчакате процесът на инсталиране да завърши, кликнете върху "Завършване" и затворете всички допълнителни прозорци.

Завършете инсталирането на стандартни игри в Windows XP

Сега всички игри ще бъдат на място и можете да се насладите на игра на Sapper или Spider, или всяка друга стандартна играчка.

Метод 2: Копиране на игри от друг компютър

По-горе разгледахме как да възстановим играта, ако имате инсталационен диск с операционната система Windows XP. Но какво, ако няма диск, но искате ли да играете? В този случай можете да използвате компютър, от който се нуждаете от игри. Така че, нека да започнем.

 1. За да започнете, на компютъра, където са инсталирани игрите, отидете в папката "System32" . За да направите това, отворете "Моят компютър" и след това преминете към следния път: системно устройство (обикновено устройство "C" ), "Windows" и след това "System32" .
 2. Директория System32 в Windows XP

 3. Сега трябва да намерите файловете на необходимите игри и да ги копирате на USB флаш устройството. По-долу са имената на файловете и съответната игра.
 4. freecell.exe -> Пасианс пасианс
  spider.exe -> паяк пасианс
  sol.exe -> Пасианс "Клондайк"
  msheart.exe -> Картовата игра "Hearts"
  winmine.exe -> Миночистач

 5. За да възстановите играта "Pinball" , трябва да отидете в директорията "Program Files" , която е в корена на системния диск, след което отворете папката "Windows NT" .
 6. Windows NT директория в Windows XP

 7. Сега копирайте директорията "Pinball" на USB флаш паметта до останалите игри.
 8. За да възстановите интернет игри, трябва да копирате цялата папка "MSN Gaming Zone" , която се намира в "Програмни файлове" .
 9. Директория на програмните файлове в Windows XP

 10. Сега можете да копирате всички игри в отделна директория на вашия компютър. И можете да ги поставите в отделна папка, където ще бъдете по-удобни. И за стартиране трябва да кликнете два пъти върху изпълнимия файл с левия бутон на мишката.

заключение

По този начин, ако нямате стандартни игри в системата, тогава на ваше разположение са два начина да ги възстановите. Остава само да изберете този, който се вписва във вашия случай. Трябва обаче да си припомним, че в първия и втория случай се изискват администраторски права.