Когато за първи път стартирате компютъра или лаптопа си, след като поставите Windows 8 или 8.1 върху него, ще видите празен работен плот, който няма почти всички необходими преки пътища. Но без такава позната икона "Моят компютър" (с появата на 8-ki се казваше "Този компютър" ), е напълно неудобно да работите с устройството, защото с него можете да намерите почти всяка информация за вашето устройство. Ето защо в тази статия ще разгледаме как да върнем необходимия пряк път към работната зона.

Как да върнете пряк път "Този компютър" в Windows 8

В Windows 8, както и в 8.1, персонализирането на показването на команди за бърз достъп на работния плот стана малко по-сложно, отколкото при всички предишни версии. И целият проблем е, че в тези операционни системи няма меню "Старт" във формата, на която всеки е толкова свикнал. Ето защо потребителите имат толкова много въпроси относно настройките на иконите на екрана.

  1. На настолния компютър намерете наличното си място и кликнете върху PCM. В менюто, което виждате, изберете реда "Персонализиране" .

    Меню на Windows 8

  2. За да промените настройките на преките пътища за работния плот, в менюто отляво намерете съответния елемент.

    Персонализиране на Windows 8

  3. В прозореца, който се отваря, изберете "Моят компютър", като маркирате съответното квадратче за отметка. Между другото, в същото меню можете да конфигурирате показването на други преки пътища за работното пространство. Кликнете върху OK .

    Настройки на иконата за Windows 8 на работния плот

Така че това е лесно и само на 3 стъпки можете да покажете "Моят компютър" на работния плот на Windows 8. Разбира се, потребителите, които преди това са използвали други версии на операционната система, тази процедура може да изглежда малко необичайно. Но, използвайки нашите указания, никой не трябва да има никакви затруднения.