Лентата с инструменти в Photoshop е прозорец, съдържащ устройства, групирани по предназначение или сходство на функциите, необходими за работа. Той се намира най-често в лявата страна на интерфейса на програмата. Възможно е да преместите панела на всяко място в работното пространство, ако е необходимо.

Лентата с инструменти в Photoshop

В някои случаи този панел може да изчезне поради действия на потребителя или софтуерна грешка. Това се случва рядко, но този проблем може да доведе до много неудобства. Ясно е, защото е невъзможно да работите във Photoshop без лента с инструменти. Има клавишни комбинации за извикване на инструменти, но не всеки знае за тях.

Възстановете лентата с инструменти

Ако внезапно отворихте любимия си Photoshop и не намерихте инструментите на обичайното си място, опитайте да го рестартирате, може би възникна грешка при стартиране.

Грешки могат да възникнат по различни причини: от "счупеното" разпространение (инсталационните файлове) до хулиганството на антивирусната програма, която забрани на Photoshop достъп до ключови папки или ги изтри напълно.

В случай, че рестартирането не помогне, има една лента с инструменти за възстановяване на рецептата.
Какво правиш, ако лентата с инструменти изчезне?

  1. Отидете в менюто "Window" и намерете елемента "Tools" . Ако няма пред него, преди да се измъкне, трябва да се постави.

    Възстановяване на лентата с инструменти във Photoshop

  2. Ако е това, което трябва да направите, трябва да го премахнете, да рестартирате Photoshop и да го поставите отново.

В повечето случаи тази операция помага да се реши проблемът. В противен случай ще трябва да преинсталирате програмата.

Тази техника е полезна за тези потребители, които използват клавишни комбинации за избор на различни инструменти. Има смисъл тези майстори да премахнат лентата с инструменти, за да освободят допълнително пространство в работното пространство.

Ако Photoshop често създава грешки или ви плаши с различни проблеми, тогава може би е време да помислите за промяна на разпространението и повторно инсталиране на редактора. В случай, че си печелите хляб с помощта на Photoshop, тези проблеми ще доведат до спиране на работа и това е нетна загуба. Заслужава ли да се каже, че ще бъде по-професионално да се използва лицензираната версия на програмата?