Печалбата от потоци на YouTube е възможна благодарение на даренията на други хора, но също така се нарича Donat. Същността им е, че потребителят отива на връзката, ви изпраща определена сума, а след това има съобщение за потока, който ще види останалата част от аудиторията.

Свържете се Дарете с потока

Можете да направите това на няколко стъпки, като използвате една програма и сайт, създаден специално за управление на дарените. За да не срещнем никакви трудности, ще разгледаме всеки етап подробно.

Стъпка 1: Изтеглете и инсталирайте OBS

Всеки streamer трябва да използва тази програма, за да направи коректното превод. Софтуерът Open Broadcaster ви позволява да конфигурирате всички детайли, включително дари, за да започнем да изтегляме и инсталираме, което не отнема много време.

 1. Отидете на официалния уебсайт на програмата и изтеглете най-новата версия на вашата операционна система, като кликнете върху "Download OBS Studio" .
 2. OBS изтегляне

  Официалният сайт на OBS Studio

 3. След това отворете изтегления файл и следвайте инструкциите на инсталатора.
 4. Важно е да не деактивирате квадратчето "Източник на браузъра" по време на инсталирането, в противен случай няма да можете да конфигурирате Donate.
 5. приставката browsersource OBS

След инсталирането можете да затворите програмата за момента, ще ни трябват по-късно, ще продължим да създаваме и конфигурираме вашата връзка, за да дарим директно

Стъпка 2: Регистрирайте и конфигурирайте DonationAlerts

Регистрацията на този сайт трябва да гарантира, че можете да проследявате всички съобщения и дарения. Разбира се, можете да направите това чрез някои други услуги, но това е най-разпространеното сред струнни и най-удобните. Нека да разгледаме регистрацията:

 1. Отидете на официалния уебсайт на DonationAlerts и кликнете върху "Join" .
 2. присъединете се към донорството
  Официален сайт на DonationAlerts

 3. Изберете по-удобна система за вас от предлаганата.
 4. избор на удобна система за донорство

 5. За да завършите регистрацията, посочете потребителското име и кликнете върху "Готово" .
 6. избор на потребителско име на донорството

 7. След това трябва да отидете в менюто "Сигнали" , което е в секцията "Widgets" в лявото меню и кликнете върху "Change" в секцията "Group 1" .
 8. създайте дарителска група за предупредителна група

 9. Сега в показаното меню можете да зададете основни параметри на известията: изберете цвета на фона, продължителността на дисплея, изображението, звука на сигнала и др. Всички настройки могат да бъдат редактирани за вас и за стила на потока ви.

настройките за предупреждения за нотификацията

След като създадете сигнали, трябва да се уверите, че те се показват в потока ви, така че трябва да се върнете в програмата OBS.

Стъпка 3: Добавяне на браузъра към OBS

Трябва да конфигурирате програмата за стрийминг. За да може даренията да се показват на екрана по време на предаването, трябва:

 1. Стартирайте OBS Studio и в менюто "Източници" кликнете върху знака "плюс" , добавете "BrowserSource" .
 2. добавете браузъра източник OBS

 3. Изберете име за него и кликнете върху OK .
 4. Избиране на име за източника на браузъри OBS

 5. В секцията URL адрес трябва да добавите връзка от DonationAlerts.
 6. Вмъкване на връзка към

 7. За да получите тази връзка, трябва да посетите сайта в същата секция "Сигнали", където сте създали дари, кликнете върху връзката "Покажи " до "OBS Link" .
 8. показване на връзка за дарителски колежи на CBOS

 9. Копирайте връзката и я поставете в URL адреса в програмата.
 10. връзка за дарителски колеги на CBOS

 11. Сега кликнете върху BrowserSource (то ще има различно име, ако го преименувате при създаването) в източниците и изберете "Convert" . Тук можете да промените местоположението на известието за дарения на екрана.

Конфигуриране на източника на браузъри OBS

Стъпка 4: Проверка и окончателни настройки

Сега можете да получите дарения, но вашите зрители трябва да знаят къде да изпратят пари и за предпочитане с каква цел. За да направите това, ще проведем теста и ще добавим набирането на средства:

 1. Влезте в профила си в DonationAlert и отворете раздела "Набиране на средства" в менюто отляво.
 2. Събиране на сигнали за дарения

 3. Въведете всички необходими данни и кликнете върху "Запазване" и след това върху "Показване на връзката, за да вградите" и да създадете нов BrowserSource, но вместо да свържете да дарите в полето за URL адрес, поставете копираната връзка с набирането на средства.
 4. Референция за вграждане на сигнали за дарения

 5. Сега трябва да тествате работата на уведомленията за дарения. За да направите това, отворете "Сигнали" в сайта и кликнете върху "Добавяне на известие за теста" . Ако сте направили всичко правилно, тогава в програмата ще можете да наблюдавате как Донат е дошъл при вас. Съответно зрителите ви ще видят на екрана си.
 6. известие за тестване

 7. Сега можете да поставите връзка към потребителския си профил, за да можете да изпращате дарения, например в описанието на потока ви. Връзката може да се намери, като отидете на страницата, на която е изпратено съобщението.

Връзки към дарениеАнализи Дарения

Всичко това, сега можете да продължите към следващите стъпки, за да персонализирате потока си, вие и вашите зрители ще бъдете уведомени за всяко дарение в канала.