След закупуване на нов iPhone, iPod или iPad или просто извършване на пълно нулиране, например, за да поправите проблеми с устройството, потребителят трябва да извърши така наречената процедура за активиране, която ви позволява да конфигурирате устройството за бъдещо използване. Днес ще разгледаме как да активирате устройството чрез iTunes.

Активирането чрез iTunes, т.е. чрез използване на компютър с тази инсталирана на него програма, се извършва от потребителя в случай, че устройството не може да се свърже с Wi-Fi мрежа или да използва клетъчна връзка за достъп до Интернет. По-долу ще разгледаме по-отблизо процедурата за активиране на устройство с ябълки, използвайки популярните медии, комбинирайки iTunes.

Как да активираме iPhone чрез Atyuns?

1. Поставете SIM картата в смартфона и след това я включете. Ако използвате iPod или iPad, незабавно стартирайте устройството. Ако имате iPhone, не можете да активирате притурката без СИМ-карта, така че не забравяйте да имате това предвид.

2. Плъзнете пръста си, за да продължите. Трябва да зададете езика и държавата.

3. Ще бъдете помолени да се свържете с Wi-Fi мрежа или да използвате клетъчна мрежа, за да активирате устройството. В този случай нито това, нито това не работи за нас, така че веднага започваме от компютъра iTunes и свързваме устройството към компютъра с помощта на USB кабел (много е важно кабелът да е оригинален).

4. Когато iTunes открие устройството, кликнете върху неговата миниатюра в горната лява част на прозореца, за да отидете в контролното меню.

Как да активирате iPhone с iTunes

5. Два варианта на сценария могат да се проследяват на екрана. Ако устройството е свързано с вашия акаунт в Apple ID, ще трябва да въведете имейл адреса и паролата от идентификатора, определен за смартфона, за да го активирате. Ако настройвате нов iPhone, това съобщение не може да бъде, така че незабавно преминете към следващата стъпка.

Как да активирате iPhone с iTunes

6. iTunes ще ви попита какво да правите с iPhone: задайте го като нов или го възстановете от резервно копие. Ако вече имате подходящ архив на компютъра си или iCloud, изберете го и щракнете върху бутона "Продължи", за да разрешите на iTunes да активира устройството и да възстанови информацията.

Как да активирате iPhone с iTunes

7. Екранът iTunes ще покаже хода на процеса на активиране и възстановяване от архива. Изчакайте до края на тази процедура и във всеки случай не изключете устройството от компютъра.

Как да активирате iPhone с iTunes

8. След като приключи активирането и възстановяването от архива, iPhone ще се рестартира и след като рестартира устройството ще бъде готов за последната тинктура, която включва настройване на геолокацията, активиране на Touch ID, задаване на цифрова парола и т.н.

По принцип на този етап активирането на iPhone през iTunes може да се счита за пълно, което означава, че можете безопасно да изключите устройството си от компютъра и да започнете да го използвате.