Купуването на игра на Steam може да се извърши по няколко начина. Можете да отворите Steam клиент или Steam сайт в браузъра, да отидете в магазина, да намерите подходящата игра сред стотици хиляди предмети и след това да я купите. За плащане в този случай се използва всяка платежна система: електронни пари QIWI или WebMoney, кредитна карта. Също така можете да платите с чантата за пара.

Освен това има възможност да въведете ключа в играта. Ключът е определен набор от символи, което е вид проверка за закупуване на играта. Всяко копие на ключа е свързано с всяко копие на играта. Обикновено ключовете се продават в различни онлайн магазини, продаващи игри в цифров формат. Също така ключът за активиране може да се намери в кутията с диска, ако сте купили физическо копие на играта на компактдиск или DVD. Прочетете, за да научите как да активирате кода на играта на Steam и какво да направите, ако вече сте активирали въведения от вас ключ.


Има няколко причини, поради които хората предпочитат да купуват ключовете за игри на Steam на сайтове на трети страни, които продават цифрови продукти, а не в самия магазин на Steam. Например, по-изгодна цена на игра или купуване на истинско DVD с ключ вътре. Полученият ключ трябва да бъде активиран в Steam клиента. Много неопитни потребители на Steam се сблъскват с проблема с активирането на ключовете. Как мога да активирам ключа от играта на Steam?

Активиране на кода от играта на Steam

За да активирате клавиша за игри, трябва да стартирате Steam клиента. След това трябва да отидете на следните менюта в горната част на клиента: Игри> Активиране на Steam.

Меню за активиране на бутона за игра на Steam

Ще се отвори прозорец с кратка информация за активирането на ключовете. Прочетете това съобщение и щракнете върху Напред.

Информация за активирането на ключа на Steam

След това приемете споразумението за абонамент за цифровата услуга за пара.

Споразумение с абонатите за пара

Сега трябва да въведете кода. Въведете ключа точно както изглежда в първоначалната му форма - заедно с тирета (тирета). Ключовете могат да имат различни изгледи. Ако сте купили ключ в един от онлайн магазините, просто го копирайте и го поставете в това поле.

Въвеждане на ключа от играта Steam

Ако ключът е въведен правилно, той се активира и ще ви бъде предложено да добавите играта в библиотеката или да я включите в списъка на Steam за по-нататъшно активиране, изпращане като подарък или споделяне с други потребители на детската площадка.

Ако се появи съобщение, че ключът вече е активиран, това е лоша новина.

Цифровият ключ вече е активиран в стимула

Мога ли да активирам вече активирания ключ на Steam? Не, но можете да предприемете няколко стъпки, за да се измъкнете от тази неудобна ситуация.

Какво да направите, ако вече е активиран купеният ключ Steam

Така че, сте купили кода от играта Steam. Въведете го и ще видите съобщение, че ключът вече е активиран. Първият човек, на когото трябва да се обърнете, за да разрешите подобен проблем, е самият продавач.
Ако сте купили ключ на платформа за търговия, която работи с голям брой различни продавачи, трябва да се обърнете специално към лицето, от което сте купили ключа. За да се свържете с него на тези ключови сайтове за продажба, има различни функции за изпращане на съобщения. Например, можете да напишете лично съобщение на продавача. Съобщението трябва да показва, че купеният ключ вече е активиран.

За да намерите продавач на такива сайтове, използвайте историята на покупките - той присъства и на много подобни сайтове. Ако сте купили игра в онлайн магазин, който е продавачът (т.е. не на сайта с много продавачи), тогава трябва да се свържете с услугата за поддръжка на сайта за изброените в него контакти.

И в двата случая честен продавач ще отиде на срещата ви и ще предостави нов, все още не активиран ключ от същата игра. Ако продавачът откаже да ви сътрудничи, за да разреши ситуацията, остава само да остави отрицателен коментар за качеството на услугите на този продавач, ако сте купили играта на голяма платформа за търговия. Може би това ще насърчи продавача да ви даде нов ключ в замяна за отстраняване на ядосан коментар от ваша страна. Също така можете да се свържете с екипа за поддръжка на платформата за търговия.

Ако играта е купена под формата на диск, трябва да се свържете и с магазина, в който е закупен този диск. Решаването на проблема е от същото естество - продавачът трябва да ви издаде нов диск или да върне парите.

Ето как да въведете цифровия ключ от играта в Steam и да разрешите проблема с вече активирания код. Споделяйте тези съвети с приятелите си, които използват Steam и купувайте игри там - може би това ще им помогне.