Java е популярна технология, на която се основават много уеб сайтове и компютърни програми. Потребителите обаче, използващи браузъра Mozilla Firefox, започнаха да срещат факта, че съдържанието на Java в браузъра просто не се показва.

Сравнително напоследък, Mozilla отказва в своя браузър Firefox автоматичното стартиране на приставката за Java. Това е свързано предимно със сигурността, тъй като приставката за Java има сериозни недостатъци, които се използват от хакери.

За щастие, ако е необходимо, потребителят може да активира Java plug-in в Mozilla Firefox независимо, след което съдържанието на Java ще бъде перфектно показано.

Как да активирам приставката за Java за Firefox?

За да активирате JavaScript в Mozilla Firefox веднъж на страница, в която искате да пуснете интерактивно Java съдържание, кликнете върху бутона "Активиране на Java" , след което браузърът ще покаже съдържанието на текущата уеб страница.

Как да активирате Java в

Ако на уеб страницата, която отворите там, няма нито едно съобщение, което да активирате Java, или след като кликнете върху бутона "Активиране на Java", нищо не се случва, след това обръщайте внимание на лявата част на адресната лента, където може да се появи миниатюрната икона с куб.

Как да активирате Java в

Ако има такава икона, кликнете върху нея веднъж с левия бутон на мишката. На екрана ще се покаже допълнително меню, в което има два елемента:

  • "Позволи временно" - активиране на съдържанието на Java само на текущата страница. Но ако презаредите страницата, ще трябва да предоставите отново достъп до Java;
  • "Позволи и запомни" - активирай Java на тази страница. След като страницата бъде презаредена, съдържанието на Java все още ще е налице.

Как да активирате Java в

Какво ще стане, ако все още не виждам Java?

Ако горепосочените действия не помогнаха за показването на съдържанието на Java, можем да заключим, че вашият компютър има остаряла версия на Java или този софтуер напълно липсва.

За да разрешите проблема, отворете менюто "Контролен панел" , задайте режима за гледане "Малки икони" в горния десен ъгъл и отворете секцията "Програми и функции" .

Как да активирате Java в

В списъка с инсталираните програми намерете Java, щракнете с десния бутон върху софтуера и изберете "Изтриване" . Ако програмата не е налице, веднага отидете на инсталационния етап.

Как да активирате Java в

След като деинсталирането на Java завърши, можете да продължите с инсталирането на новата версия. За да направите това, изтеглете инсталационния файл от връзката в края на статията и инсталирайте софтуера на компютъра.

В крайна сметка просто трябва да рестартирате Mozilla Firefox и след това опитайте да активирате Java, както е описано по-горе. Проверете Java за работа в Mozilla Firefox можете от тази връзка ,

Надяваме се, че тези съвети ви помогнаха да решите проблемите с функцията Java в браузъра Mozilla Firefox.

Изтеглете Java безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт