Смартфоните и таблетите на Apple са функционални инструменти, които ви позволяват да изпълнявате много задачи. По-специално, такива приспособления често се използват от потребителите като електронни четци, чрез които можете да се гмурнете удобно в любимите си книги. Но преди да можете да започнете да четете книги, ще трябва да ги добавите към устройството си.

Стандартният четец на електронни книги на iPhone, iPad или iPod Touch е приложението iBooks, което по подразбиране е инсталирано на всички устройства. По-долу ще разгледаме как можете да добавите книга към това приложение чрез iTunes.

Как да добавите електронна книга към iBooks чрез iTunes?

На първо място, трябва да имате предвид, че четецът на iBooks възприема само формата ePub. Този файлов формат се разпространява в повечето ресурси, където е възможно да се изтеглят или закупят книги в електронен формат. Ако намерите книгата във формат, различен от ePub, но в необходимия формат книгата не е намерена, можете да я превърнете в желания формат - за тези цели в интернет можете да намерите достатъчен брой преобразуватели под формата на компютърни програми и онлайн -serisov.

1. Стартирайте iTunes и свържете устройството си с компютъра, като използвате USB кабел или Wi-Fi синхронизация.

2. Първо, трябва да добавите книга (или няколко книги) към iTunes. За да направите това, просто плъзнете и пуснете книгите в ePub в iTunes. Няма значение каква част от програмата сте отворили в момента - програмата ще изпрати книгите вдясно.

Как да добавяте книги към iBooks чрез iTunes

3. Сега е време да синхронизирате добавените книги с устройството. За да направите това, кликнете върху бутона на устройството, за да отворите менюто за управление.

Как да добавяте книги към iBooks чрез iTunes

4. В левия прозорец на прозореца отидете в раздела "Книги" . Поставете птицата до точката "Синхронизиране на книгите" . Ако искате да прехвърлите всички книги в устройството без изключение, добавено към iTunes, проверете елемента "Всички книги" . Ако искате да копирате определени книги в устройството, изберете елемента "Избрани книги" и след това отбележете необходимите книги. Започнете процеса на мигриране, като кликнете върху бутона "Прилагане" в долната част на прозореца и след това върху бутона "Синхронизиране" .

Как да добавяте книги към iBooks чрез iTunes

След като синхронизирането приключи, вашите електронни книги ще се появят автоматично в приложението iBooks на вашето устройство.

Как да добавяте книги към iBooks чрез iTunes

Също така, друга информация се прехвърля от компютъра на iPhone, iPad или iPod. Надяваме се тази статия да ви помогне да разберете програмата iTunes.