Често потребителите се срещат с различни спам, нецензурно или обсесивно поведение от други хора. От всичко това можете да се отървете от, просто трябва да блокирате хората достъп до вашата страница. По този начин той няма да може да ви изпраща съобщения, да гледа вашия профил и дори няма да може да ви намери чрез търсенето. Този процес е много прост и не отнема много време.

Ограничаване на достъпа до страницата

Има два начина, по които можете да блокирате човек, за да не могат да ви изпращат спам или да го получат. Тези методи са много прости и разбираеми. Помислете за тях на свой ред.

Метод 1: Настройки за поверителност

Преди всичко трябва да влезете във вашата Facebook страница. След това кликнете върху стрелката, намираща се отдясно на показалеца "бърза помощ", и изберете "Настройки" .

настройките на facebook

Сега можете да отидете в раздела "Поверителност", за да се запознаете с основните параметри на настройването на достъпа до вашия профил от други потребители.

настройките за поверителност Facebook

В това меню можете да настроите възможността да виждате публикациите си. Можете да ограничите достъпа до всички или да изберете конкретни такива или да поставите елемента "Приятели". Също така можете да изберете категория потребители, които могат да ви изпращат заявки за приятелство. Тя може да бъде всички регистрирани хора или приятели на приятели. И финалната настройка е "Кой може да ме намери" . Тук можете да изберете кой контингент от хора ще може да ви намери по различни начини, например чрез имейл адрес.

Метод 2: Лична страница на лицето

Този метод е подходящ, ако искате да блокирате определен човек. За да направите това, въведете името му в търсенето и отидете на страницата, като кликнете върху аватара.

Потребителско търсене във Facebook

Намерете бутона под формата на три точки, под бутона "Добавяне към приятели" . Кликнете върху него и изберете елемента "Блокиране" .

блокиране на потребител на Facebook

Сега необходимото лице няма да може да преглежда вашата страница, да ви изпраща съобщения.

Също така обръщайте внимание на факта, че ако искате да блокирате човек за нецензурно поведение, първо изпратете жалба до администрацията във Facebook, за да предприеме действия. Бутонът "Жалби" е малко по-висок от бутона "Блокиране" .