ITunes е многофункционален инструмент, който е инструмент за управление на устройства на Apple на компютър, медиен процесор за съхранение на различни файлове (музика, видео, приложения и др.), Както и пълноправен онлайн магазин, чрез който могат да се закупят музика и други файлове ,

iTunes Store е един от най-популярните музикални магазини, където е представена една от най-богатите музикални библиотеки. Като се има предвид сравнително хуманната ценова политика за страната ни, много потребители предпочитат да купуват музика в iTunes.

Как да си купя музика в iTunes?

1. Стартирайте iTunes. Трябва да влезете в магазина, така че отидете в раздела "iTunes Store" на програмата.

Как да си купя музика в iTunes

2. Музикалният магазин ще се покаже на екрана, в който можете да намерите желаната музика в компилираните рейтинги и селекции и незабавно да намерите желания албум или песен, като използвате лентата за търсене в горния десен ъгъл на програмата.

Как да си купя музика в iTunes

3. Ако искате да купите цял албум, в левия прозорец непосредствено под изображението на албума има бутон "Купете" . Кликнете върху него.

Как да си купя музика в iTunes

Ако искате да купите отделна песен, след това в страницата на албума вдясно от избраната песен, кликнете върху нейната цена.

Как да си купя музика в iTunes

4. След това ще трябва да потвърдите покупката, като влезете в Apple ID. Входът и паролата за този профил трябва да бъдат въведени в показания прозорец.

Как да си купя музика в iTunes

5. В следващия момент екранът ще се появи на екрана, в който ще трябва да потвърдите покупката.

Как да си купя музика в iTunes

6. Ако все още не сте посочили начин на плащане или няма достатъчно средства в картата, свързана с iTunes, за да извършите покупка, ще бъдете помолени да промените информацията за начина на плащане. В отворения прозорец ще трябва да предоставите информация за банковата си карта, с която ще бъде извършен дебитът.

Моля, имайте предвид, че ако нямате банкова карта, за да извършите плащане, наскоро iTunes Store има опцията да плати от салдото на мобилния телефон. За да направите това, трябва да отидете в раздела "Мобилен телефон" в прозореца за попълване на информация за плащане и след това да обвържете номера си с iTunes Store.

Как да си купя музика в iTunes

След като посочите източника на плащане, за който има достатъчно пари, плащането ще бъде извършено незабавно и покупката ще бъде добавена незабавно към вашата библиотека. Впоследствие вашият имейл ще получи писмо с информация за плащането и размера на отписаната сума за покупката.

Ако към Вашата сметка е прикрепена карта или мобилен телефон с достатъчно средства, следващите покупки ще бъдат направени незабавно, т.е. вече не е необходимо да посочвате източниците на плащане.

По същия начин в магазина на iTunes можете да закупите не само музика, но и друго медийно съдържание: филми, игри, книги и други файлове. Приятна употреба!