Най-големите магазини Apple - App Store, iBooks Store и iTunes Store - съдържат огромно количество съдържание. Но за съжаление, например, в App Store, не всички разработчици са честни, във връзка с които закупеното приложение или играта изобщо не отговаря на описанието. Парите ли са хвърлени във вятъра? Не, все още имате възможност да върнете парите за покупката.

За съжаление, Apple няма налична система за връщане, както се случи на Android. В тази операционна система, ако сте извършили покупката, можете да тествате покупката за 15 минути и ако тя не отговаря на вашите изисквания, можете лесно да я върнете.

Apple може също да си върне парите за покупка, но това е малко по-сложно.

Как мога да върна пари за покупка в един от вътрешните магазини на iTunes?

Моля, имайте предвид, че можете да върнете парите за покупката, ако наскоро сте направили покупката (максимум една седмица). Също така, трябва да се има предвид, че този метод не трябва да се прибягва твърде често, в противен случай може да срещнете неуспех.

Метод 1: Отменете покупката на iTunes

1. Кликнете върху iTunes под раздела " Сметка " и след това преминете към секцията "Преглед" .

Как да отмените покупката на iTunes

2. След това, за да получите достъп до информацията, ще трябва да предоставите парола от вашия Apple ID.

Как да отмените покупката на iTunes

3. В блока "История на покупките" кликнете върху бутона "Всички" .

Как да отмените покупката на iTunes

4. В долната част на прозореца, който се отваря, кликнете върху бутона "Подаване на сигнал за проблем" .

Как да отмените покупката на iTunes

5. Отдясно на избрания елемент кликнете отново върху бутона "Подаване на сигнал за проблем" .

Как да отмените покупката на iTunes

6. Браузърът ще се стартира на екрана на компютъра, който ще ви пренасочи към уеб сайта на Apple. Първо трябва да въведете идентификационния номер на Apple.

Как да отмените покупката на iTunes

7. На екрана ще се появи прозорец, в който трябва да посочите проблема, след което въведете обяснение (искате да получите възстановяване). Когато приключите, кликнете върху бутона "Изпращане" .

Моля, имайте предвид, че искането за възстановяване трябва да бъде посочено само на английски, в противен случай заявката ви ще бъде оттеглена от обработката.

Как да отмените покупката на iTunes

Сега просто трябва да изчакате заявката ви да бъде обработена. Вие ще получите отговор на електронната поща, а също и в случай на задоволително решение, ще получите пари на картата.

Метод 2: Чрез уеб сайта на Apple

По този начин заявлението за възстановяване ще бъде направено изключително чрез браузъра.

1. Отидете на страницата «Съобщи за проблем» ,

2. След оторизация изберете вида на покупката си в горната част на прозореца на програмата. Например сте купили игра, така че отидете в раздела Приложения .

Как да отмените покупката на iTunes

3. След като намерите желаната покупка, отдясно на нея, кликнете върху бутона "Отчет" .

Как да отмените покупката на iTunes

4. Ще се отвори вече познатото допълнително меню, в което ще трябва да посочите причината за връщането, както и това, което искате (връщане на парите за неуспешна грешка). Още веднъж ви припомняме, че кандидатурата трябва да бъде попълнена само на английски език.

Как да отмените покупката на iTunes

Ако Apple направи положително решение, парите ще бъдат върнати на картата и закупените стоки вече няма да са достъпни за вас.