IOS

App Store днес предлага на своите клиенти разнообразие от различно съдържание за изтегляне: музика, филми, книги, приложения. Понякога някои от последните имат разширен набор от функции срещу допълнителна такса, като абонамент, който често се купува от човек. Но как да откажем това по-късно, ако потребителят е престанал да използва приложението или не иска да продължи да плаща?

Отмяна на абонамента за iPhone

Получаването на допълнителни функции в приложението срещу такса се нарича абонамент. След като го е издал, потребителят обикновено плаща всеки месец за подновяването му, или плаща за услугата изцяло за една година или завинаги. Можете да го откажете, като използвате вашия смартфон чрез настройките на магазина на Apple или с помощта на компютър и iTunes.

Метод 1: Настройки на iTunes Store и App Store

Най-удобният начин за работа с вашите абонаменти за различни приложения. Включва промяна на настройките на Apple Store, използвайки профила ви. Подгответе потребителското си име и парола от Apple ID, тъй като може да се наложи да влезете.

 1. Отидете в "Настройки" на смартфона и кликнете върху името си. Може да се наложи да въведете потребителското си име и парола, за да идентифицирате потребителя.
 2. Преминете към акаунт на Apple в настройките на iPhone, за да се отпишете от приложението

 3. Намерете линията "iTunes Store и App Store" и кликнете върху нея.
 4. Отидете на iTunes Store и App Store, за да се отпишете от iPhone

 5. Изберете “Apple ID” - “View Apple ID” . Потвърдете чрез въвеждане на парола или пръстов отпечатък.
 6. "width =

 7. Намерете елемента "Абонаменти" и отидете в специализираната секция.
 8. Раздел за абонамент в настройките на iPhone

 9. Вижте какви са настоящите абонаменти за този профил. Изберете този, който искате да отмените и кликнете върху него. В нашия случай това е Apple Music.
 10. Валидни абонаменти за този Apple ID на iPhone

 11. В отворения прозорец кликнете върху „Отписване“ и потвърдете избора си. Моля, обърнете внимание, че ако изтриете абонамент преди края на неговата валидност (например до 28 февруари 2019 г.), потребителят може да използва приложението с пълния набор от функции, оставащото време до тази дата.
 12. Отпишете се от Apple Music на iPhone

Метод 2: Настройки на приложението

Всички приложения предлагат възможност за отмяна на абонаментите в техните настройки. Понякога този раздел е много труден за намиране и не всички потребители успяват. Помислете как да решите проблема си на примера с YouTube Music на iPhone. Обикновено последователността на действията в различните програми е почти еднаква. В допълнение, на iPhone, след преминаване към настройките, потребителят ще продължи да се прехвърля към стандартните настройки на App Store, които са описани в метод 1 .

 1. Отворете приложението и отидете в настройките на профила си.
 2. Преминете към настройките на YouTube Музикални приложения, за да прекратите абонамента си за iPhone

 3. Отидете в Настройки .
 4. Настройки на YouTube за музикални приложения на iPhone

 5. Кликнете върху "Абониране за музикална премия" .
 6. Секцията за абонамент и анулиране за приложението Музика на YouTube на iPhone

 7. Кликнете върху бутона "Управление" .
 8. "width =

 9. Намерете секцията YouTube Музика в списъка с услуги и кликнете върху „Управление“.
 10. Раздел YouTube за музика в настройките на приложението на iPhone

 11. В менюто, което се отваря, изберете „Настройване на абонаменти, направени на устройства Apple“. Потребителят ще се прехвърли към настройките на iTunes и App Store.
 12. Превключете на настройките по подразбиране на iPhone за отписване на приложението

 13. След това повторете стъпки от 5 до 6 от метод 1, като изберете приложението, от което се нуждаете сега (YouTube Music).

Вижте също: Отменете абонамента за Yandex.Music

Метод 3: iTunes

Можете да забраните абонамента за всяко приложение, като използвате компютър и iTunes. Тази програма може да бъде изтеглена от официалния сайт на Apple. Лесно е да се научите и ще ви помогне да проверите и промените броя на сметките от приложенията в профила си. Следващата статия описва как да направите това точно чрез действие.

Още подробности: Как да отмените абонаментите в iTunes

Абонамент в приложението на iPhone дава повече инструменти и възможности за работа с него. Някои потребители обаче може да не харесват дизайна или интерфейса, или просто искат да се отпишат, което може да се направи както от смартфон, така и от компютър.