Мислили ли сте за това как можете да получите достъп до блокирани сайтове? Този проблем може да бъде решен чрез прибягване до програма, която ви позволява да скриете вашия реален IP адрес. В тази статия ще разгледаме по-отблизо процеса на промяна на IP чрез примера на SafeIP.

SafeIP е популярна програма за промяна на IP адреса на компютъра. Благодарение на тази функция имате няколко важни възможности пред вас: пълна анонимност, сигурност в интернет и достъп до уеб ресурси, блокирани по някаква причина.

Изтегляне SafeIP

Как мога да променя IP адреса си?

1. За да промените IP адреса на компютъра по прост начин, инсталирайте SafeIP на компютъра. Програмата е shareware, но безплатната версия е достатъчна за нашата задача.

2. След като стартирате в горния прозорец, ще видите текущия си IP адрес. За да промените текущия IP адрес, изберете подходящия прокси сървър в левия панел на програмата, базиран на държавата, от която се интересувате.

Как да промените IP адреса на компютъра в SafeIP

3. Например, ние искаме местоположението на нашия компютър да бъде определено като състоянието на Грузия. За да направите това, кликнете еднократно върху избрания сървър, след което кликнете върху бутона "Свързване" .

Как да промените IP адреса на компютъра в SafeIP

4. Няколко минути по-късно ще има връзка. Това ще се говори за нов IP адрес, който ще се показва в горната част на програмата.

Как да промените IP адреса на компютъра в SafeIP

5. След като трябва да излезете от SafeIP, просто трябва да кликнете върху бутона "Прекъсване" и вашият IP адрес отново ще бъде същия.

Как да промените IP адреса на компютъра в SafeIP

Както можете да видите, работата със SafeIP е изключително проста. По същия начин работата се изпълнява и с други програми, които ви позволяват да промените вашия IP адрес.