Apple е световно известна компания, известна с популярните си устройства и висококачествен софтуер. Предвид мащаба на фирмата, софтуерът, освободен под крилото на производителя на ябълки, се превежда на много езици по света. Тази статия разглежда как да промените езика в iTunes.

Като правило, за да получите автоматично програмата iTunes на руски език, достатъчно е да изтеглите пакета за разпространение на програмата от руската версия на сайта. Друго нещо е, ако по някаква причина сте изтеглили iTunes, но след инсталирането на необходимия език в програмата не се спазва.

Как да променя езика в iTunes?

Една програма се превежда на голям брой езици, но подреждането на елементите в нея ще остане същото. Ако се сблъскате с факта, че iTunes е на чужд език, тогава няма нужда да се паникьосвате и следвайки препоръките по-долу, ще можете да установите руски или друг изискван език.

1. Първо стартирайте iTunes. В нашия пример интерфейсният език на програмата е на английски, затова ще започнем от нея. На първо място, трябва да влезем в програмните настройки. За да направите това, в заглавката на програмата кликнете върху втория раздел отдясно, който в нашия случай се нарича "Редактиране" , а в списъка, който се показва, отидете на най-новата опция "Предпочитания" .

Как да промените езика в iTunes

2. В първия раздел "Общи" в самия край на прозореца има елемент "Език" , който разгръща, че можете да зададете необходимия език на iTunes интерфейса. Ако е руски, тогава изберете "руски" . Кликнете върху бутона "OK", за да запазите промените.

Как да промените езика в iTunes

След като промените, които сте направили, в крайна сметка влязат в сила, ще трябва да рестартирате iTunes, т.е. да затворите програмата, като кликнете в горния десен ъгъл на иконата за кръстосване и след това отново да я стартирате.

Как да промените езика в iTunes

След като програмата бъде рестартирана, интерфейсът iTunes ще бъде изцяло на езика, който сте инсталирали в програмните настройки. Приятна употреба!