Както знаете, когато изпращате и получавате съобщения, осъществявате повиквания и извършвате други действия в Skype, те се фиксират в дневника с указание за времето. Потребителят винаги може да отваря прозореца за чат, да вижда, когато има конкретно обаждане или да изпрати съобщение. Но мога ли да променя времето в Skype? Нека разгледаме този въпрос.

Промяна на времето в операционната система

Най-лесният начин да промените времето в Skype е да го промените в операционната система на компютъра. Това се дължи на факта, че Skype използва системно време по подразбиране.

За да промените времето по този начин, кликнете върху часовника, намиращ се в долния десен ъгъл на екрана на компютъра. След това преминете към "Промяна на настройките за дата и час".

За да промените настройките за дата и час

След това кликнете върху бутона "Промяна на датата и часа".

Превключете към промяната на настройките за време

Настройваме желаните цифри в котката и кликваме върху бутона "OK".

Промяна на времето

Също така има малко по-различен начин. Кликнете върху бутона "Промяна на часовата зона".

Променете промените в часовата зона

В прозореца, който се отваря, изберете часовата зона от наличните в списъка.

Изберете часова зона

Кликнете върху бутона "OK".

Задаване на часовата зона

В този случай системното време и съответно времето на Skype ще се променят в зависимост от избраната часова зона.

Промяна на времето през Skype интерфейса

Но понякога трябва само да промените времето в програмата на Skype, без да превеждате системния часовник на Windows. Как да бъдем в този случай?

Отворете програмата Skype. Кликнете върху собственото му име, което се намира в горната лява част на програмния интерфейс в близост до аватара.

Отидете на Редактиране на потребителския профил в Skype

Отваря се прозорецът за редактиране на лични данни. Кликваме върху надписа, разположен в долната част на прозореца - "Показване на пълния профил".

Показване на пълния профил в Skype

В отворения прозорец търсим параметъра "Час". По подразбиране той е настроен на "Моят компютър", но трябва да го променим на друг. Кликваме върху зададения параметър.

Задайте време в Skype

Извежда се списъкът с часови зони. Изберете тази, която искате да инсталирате.

Изберете часовата зона в Skype

След това всички действия, извършени в Skype, ще бъдат определени в зависимост от часовата зона, а не от системното време на компютъра.

Но точното време, с възможност за промяна на часове и минути, както избира потребителят, няма Skype.

Както можете да видите, времето в Skype може да бъде променено по два начина: чрез промяна на системното време и чрез задаване на часовата зона в самия Skype. В повечето случаи се препоръчва да използвате първата опция, но има изключителни обстоятелства, когато е необходимо времето на Skype да се различава от системното време на компютъра.