Потребителите на безжични мрежи могат да се сблъскат с проблема с намаляването на интернет скоростта или с голямото потребление на трафик В повечето случаи това означава, че абонат на трета страна е свързан към Wi-Fi - или той е вдигнал паролата или е преборил защитата. Най-лесният начин да се отървете от един неканен гост е да смените паролата на надеждна. Днес ще ви разкажем как се прави това за маркови маршрутизатори и модеми от доставчик Beeline

Начини за промяна на паролата на маршрутизаторите Beeline

Промяната на кодовата фраза за достъп до безжичната мрежа не се различава съществено от подобна манипулация на други мрежови маршрутизатори - трябва да отворите уеб конфигуратора и да отидете на Wi-Fi опциите.

Услугата за конфигуриране на маршрутизатора обикновено се отваря на адрес 192.168.1.1 или 192.168.0.1 . Точните данни за адрес и данни за упълномощаване по подразбиране могат да бъдат намерени на етикета, който се намира в долната част на кутията на рутера.
Данни за влизане в интерфейса за промяна на паролата за Wi-Fi на маршрутизатора Beeline
Моля, обърнете внимание, че в маршрутизаторите, които вече са конфигурирани преди това, може да се зададе комбинация от потребителско име и парола, която е различна от тази по подразбиране. Ако не ги познавате, тогава единствената опция е да нулирате настройките на маршрутизатора до фабричните настройки. Но имайте предвид - след нулиране маршрутът трябва да бъде конфигуриран отново.

Повече подробности:
Как да нулирате настройките на рутера
Как да настроите маршрутизатор Beeline

Под марката Beeline са продадени два модела маршрутизатори - Smart Box и Zyxel Keenetic Ultra. Помислете за процедурата за промяна на паролата за Wi-Fi и за двете.

Интелигентна кутия

В маршрутизаторите на Smart Box, промяната на кодовата дума за свързване към Wi-Fi е както следва:

 1. Отворете браузър и отидете в уеб конфигуратора на маршрутизатора, чийто адрес е 192.168.1.1 или my.keenetic.net . Ще трябва да въведете данни за оторизация - по подразбиране е думата admin . Въведете го в двете полета и кликнете върху Продължи .
 2. Отворете настройките на маршрутизатора Smart Box Beeline, за да промените паролата Wi-Fi

 3. След това кликнете върху бутона "Разширени настройки" .
 4. Отворете разширените настройки на маршрутизатора Smart Box Beeline, за да промените паролата Wi-Fi

 5. Кликнете върху раздела "Wi-Fi" , след което в менюто отляво кликнете върху елемента "Защита" .
 6. Настройки за защита Wi-Fi маршрутизатор Beeline Smart Box за промяна на паролата

 7. Първите параметри, които трябва да се проверят, са "Удостоверяване" и "Метод на шифроване" . Те трябва да бъдат инсталирани съответно като "WPA / WPA2-PSK" и "TKIP-AES" : тази комбинация е най-надеждна в момента.
 8. Избиране на криптиране за промяна на паролата на Wi-Fi рутера Beeline Smart Box

 9. Всъщност паролата трябва да бъде въведена в едно и също поле. Припомняме основните критерии: най-малко осемцифрени (повече - по-добри); Латинска азбука, цифри и препинателни знаци, за предпочитане без повторение; не използвайте обикновени комбинации като рожден ден, собствено име, фамилия и подобни тривиални неща. Ако не можете да мислите за подходяща парола, можете да използвате нашия генератор.
 10. Настройване на нова парола за Wi-Fi, за да я промените в маршрутизатора Beeline Smart Box

 11. В края на процедурата не забравяйте да запазите настройките - първо кликнете върху "Запазване" и след това върху връзката "Прилагане" .

Прилагайте настройките за Wi-Fi, за да промените паролата на маршрутизатора Beeline Smart Box

Когато по-късно се свържете с безжичната мрежа, ще трябва да въведете нова парола.

Zyxel Keenetic Ultra

Zyxel Keenetic Ultra Internet Center вече разполага със собствена операционна система, така че процедурата се различава от Smart Box.

 1. Отворете инструмента за конфигуриране на въпросния рутер: отворете браузъра и отидете на страницата с адрес 192.168.0.1 , входът и паролата са admin .
 2. След като изтеглите интерфейса, кликнете върху бутона "Уеб конфигуратор" .
  Отваряйте разширени настройки за промяна на паролата за Wi-Fi на маршрутизатора Zyxel Keenetic Ultra
  Маршрутизаторите на Zyxel също изискват промяна на паролата за достъп до помощната програма за конфигуриране - препоръчваме да направите това. Ако не искате да промените данните за вход в администраторския панел, просто кликнете върху бутона "Не задай парола" .
 3. Въведете нови данни за удостоверяване, за да променяте паролата за Wi-Fi на маршрутизатора Zyxel Keenetic Ultra

 4. В долната част на помощната страница има лента с инструменти - намерете бутона "Wi-Fi Network" на нея и кликнете върху нея.
 5. Отидете в настройките за Wi-Fi, за да промените паролата на маршрутизатора Zyxel Keenetic Ultra

 6. Отваря се панел с настройки за безжична мрежа. Опциите, от които се нуждаем, се наричат защита на мрежата и мрежов ключ . В първата, която е падащо меню, трябва да се маркира опцията "WPA2-PSK" , а в полето "Мрежов ключ" въведете нова кодова дума, за да се свържете с Wi-Fi, след което кликнете върху "Прилагане" .

Промяна на настройките за промяна на паролата на маршрутизатора Zyxel Keenetic Ultra

Както можете да видите, промяната на паролата на рутера не създава проблеми. Сега се обръщаме към мобилни решения.

Променете паролата за Wi-Fi на мобилните модеми Beeline

Преносимите мрежови устройства под марката Beeline съществуват в два варианта - ZTE MF90 и Huawei E355. Мобилните рутери, както и стационарните устройства от този тип, също се конфигурират чрез уеб интерфейса. За да получите достъп до него, модемът трябва да бъде свързан към компютъра чрез USB кабел и да инсталирате драйвери, ако това не се случи автоматично. Продължаваме директно към промяната на паролата за Wi-Fi на посочените притурки.

Huawei E355

Тази опция съществува отдавна, но все още е популярна сред потребителите. Промяната на кодовата дума на Wi-Fi в това устройство се извършва съгласно този алгоритъм:

 1. Свържете модема към компютъра и изчакайте устройството да бъде разпознато от системата. След това стартирайте интернет браузъра и отидете на страницата с помощната програма за настройки, която се намира на адрес 192.168.1.1 или 192.168.3.1 . В горния десен ъгъл е бутонът "Вход" - кликнете върху него и въведете данните за удостоверяване под формата на думата " admin .
 2. Влезте в уеб интерфейса на Huawei E355 за промяна на паролата за W-Fi

 3. След като изтеглите конфигуратора, отворете раздела "Настройки" . След това отворете секцията "Wi-Fi" и изберете "Настройки за защита" .
 4. Отворете настройките за безжична връзка на Huawei E355, за да промените паролата W-Fi

 5. Проверете дали параметрите "WPA / WPA2-PSK" и "AES + TKIP" са зададени съответно в списъците "Шифроване" и "Шифроване" . В полето "WPA ключ" въведете новата парола - критериите са същите като при рутери на работния плот (стъпка 5 от инструкциите за Smart Box е по-горе в статията). Накрая кликнете върху "Прилагане", за да запазите промените.
 6. Настройки за безжична мрежа на Huawei E355 за промяна на паролата за W-Fi

 7. След това отворете секцията "Система" и изберете "Рестартиране" . Потвърдете действието и изчакайте, докато рестартирането приключи.

Рестартирайте Huawei E355, за да промените паролата за W-Fi

Не забравяйте да актуализирате паролите за този Wi-Fi на всичките си устройства.

ZTE MF90

Подвижният 4G модем на ZTE е по-нова и по-богата алтернатива на споменатия по-горе Huawei E355. Устройството също така поддържа промяната на паролата за достъп до Wi-Fi, което се случва по следния начин:

 1. Свържете устройството към компютъра. След като го определите, обадете се на уеб браузъра и отидете в конфигуратора на модема - адрес 192.168.1.1 или 192.168.0.1 , паролата е admin .
 2. Влезте в уеб интерфейса на ZTE MF90, за да промените паролата за W-Fi

 3. В менюто с плочки кликнете върху елемента "Настройки" .
 4. Отваряне на настройките на ZTE MF90 за промяна на паролата за W-Fi

 5. Изберете секцията "Wi-Fi" . Има само две възможности за промяна. Първият е "Тип мрежово шифроване" , той трябва да бъде настроен на "WPA / WPA2-PSK" . Втората е полето "Парола" , там е, че трябва да въведете нов ключ, за да се свържете с безжичната мрежа. Направете това и кликнете върху "Прилагане" и рестартирайте устройството.

ZTE MF90 Настройки за промяна на паролата за модем с Wi-Fi модем

След тази манипулация паролата ще бъде актуализирана.

заключение

Ръководството ни за промяна на паролата за Wi-Fi на рутери и модеми Beeline приключва. И накрая, искаме да отбележим, че е желателно кодовите думи да се променят по-често с интервал от 2-3 месеца.