Телефони и таблети от Samsung са сред най-популярните в света. Популярността понякога върви странично - може би, по-често Samsung фалшифицира само устройства от Apple. Един от начините да разберете дали устройството ви е оригинално е да проверите идентификационния номер на IMEI: 16-цифрен код, уникален за всяко устройство. Освен това, с помощта на IMAY можете да разберете дали случайно сте откраднали дадено устройство.

Научете IMEI на телефони на Samsung

Има няколко метода, чрез които потребителят може да научи IMEI на устройството си. Например, можете да разгледате кутията от устройството, да използвате менюто за услуги или специално приложение. Да започнем с първия.

Метод 1: Маркирана кутия на устройството

Съгласно приетите в повечето държави стандарти, ИМЕИ-идентификаторът на устройството трябва да бъде отпечатан върху стикер, който се намира върху опаковката от това устройство.
Стикер върху кутията с означение IMEI
По правило етикетът съдържа името и цвета на модела, баркода и всъщност самото IMEY. Всеки елемент е подписан, така че е невъзможно да не забележите или объркате този номер с нищо друго. Освен това на устройства с подвижна батерия в отделението за батерии има стикер, който дублира информация от подобен етикет върху кутията.

Недостатъкът на този метод е очевиден - когато купувате използвана притурка, най-вероятно няма да получите кутия от нея. Що се отнася до номерата под батерията, хитрините предприемачи са се научили да ги укрепват.

Метод 2: Код на услугата

По-надежден начин да научите IMEI номера на устройството е да въведете специален код и да получите достъп до сервизното меню на устройството. Направете следното.

 1. Отворете приложението за собствени повиквания.
 2. Стартирайте приложението на телефона, за да въведете кода за валидиране на IMEI

 3. Въведете следния код на цифровата клавиатура:

  *#06#

  Вземете прозореца с номера IMEY (цифрите преди "/ 01" )

ИМЕИ номер, показван от инструмента за потвърждаване на Android

Използването на този метод дава почти 100% резултат. Въпреки това, за таблетките това не е подходящо поради липсата на програма за набиране. В този случай трябва да използвате метода по-долу.

Метод 3: Информация за телефона Samsung

Приложение, разработено както за общия тест, така и за показването на информация за устройствата на Samsung. Като го използвате, можете да намерите идентификатора на IMEI на вашето устройство.

Изтегляне на Телефон INFO Samsung

 1. Стартирайте приложението.
 2. Превъртете до раздела "Настройки на устройството" вляво от раздела на главния прозорец.
  IMEI номер, който можете да видите в телефонната информация на Samsung
  Намерете опцията "IMEI" , където ще видите номера, от който се нуждаете.
 3. В background Info Samsung има и много друга полезна информация, но достъпът до нея може да изисква наличието на root-access. Освен това в безплатната версия на приложението има реклама.

Методите, описани по-горе, са най-простите възможни. Съществуват и по-сложни такива като разглобяване на устройства с несвалящо се покритие или достъп до системни компоненти, но за обикновения потребител такива методи са по-склонни да навредят, отколкото да помогнат.