Още преди известно време цялата комуникация в Instagram беше намалена до коментари, тъй като нямаше механизъм за провеждане на частна кореспонденция. Неотдавна функцията "Директен" бе добавена към тази социална услуга, която е насочена към комуникация между двама или повече потребители без излишни свидетели. Ако в директорията има ненужни съобщения, те винаги могат да бъдат изтрити.

Direct е специална опция в Instagram, която ви позволява да изпратите снимка със съобщение до един или повече избрани потребители. Под тази снимка може да се осъществи пълноценна кореспонденция, тъй като тя се изпълнява в много популярни мигновени пратеници. По този начин в Instagram решава проблема с липсата на лични съобщения.

За да изтриете съобщения в Instagram от директивата, може да е необходимо поради различни причини: получава много спам, има нежелани писма или има твърде много от тях.

Изтриваме съобщения в Instagram Direct

  1. Стартирайте приложението Instagram на устройството си, отидете до първия раздел, който обикновено показва информационната емисия и след това кликнете в горния десен ъгъл на иконата на самолета.
  2. Отидете на Instagram в Instagram

  3. На екрана се показват всички съобщения, получени в Direct. За съжаление отделните съобщения в този раздел няма да бъдат изтрити - само целият блок със съобщения наведнъж, така че ако сте съгласни да се отървете от определена кореспонденция с потребителя (или група потребители), прекарайте пръст от дясно наляво, за да покажете допълнителното меню. Кликнете върху бутона "Изтриване".
  4. Изтриване на съобщения в Директивата за интеграция

  5. В крайна сметка просто трябва да потвърдите изтриването на кореспонденцията, след което веднага изчезва от списъка. Струва си да се отбележи, че кореспонденцията с потребителя, с когото говорите, ще остане.

Потвърждение за изтриване на съобщения от Instagram Direct

Ако трябва да изтриете съобщения от Direct от вашия компютър, за съжаление, уеб версията не може да помогне. Единствената опция е да използвате приложението Windows Instagram, процесът на директно изчистване на директорията е точно същият, както е описано по-горе.