Yandex е огромен портал, който се посещава от милиони хора на ден. Разработчиците на компанията се грижат за потребителите на ресурсите си, като позволяват на всеки от тях да персонализира своята стартова страница за техните нужди.

Персонализиране на приспособленията в Yandex

За съжаление, функцията за добавяне и създаване на джаджи беше спряна за неопределено време, но основните информационни острови бяха оставени да бъдат променени. Първо, нека помислим за настройване на оформлението на страницата.

  1. За да промените настройките на приложенията, които се показват, когато сайтът е отворен, в горния десен ъгъл близо до данните в профила си, кликнете върху бутона "Настройки" . В менюто, което се показва, изберете "Конфигуриране на Yandex".
  2. Отворете раздела Настройки и отидете на Конфигуриране на Yandex

  3. След това страницата ще бъде актуализирана, а до новините и рекламните графи ще се появят иконите за изтриване и конфигуриране.
  4. Стартиране на страницата Yandex в режим на редактиране

  5. Ако не сте доволни от местоположението на блоковете, те могат да бъдат поставени в определени области, обозначени с пунктирани линии. За да направите това, задръжте курсора на мишката над приспособлението, което искате да преместите. Когато показалецът се промени на кръст със стрелки, сочещи в различни посоки, задръжте левия бутон на мишката и плъзнете колоната към другата.
  6. Преместване на приспособлението с помощта на курсора на страницата Yandex

  7. Тук също можете да изтривате елементи, които не ви интересуват. Кликнете върху иконата за кръстовища, за да излезете от началната страница.

Премахване на приспособлението от началната страница на Yandex

Сега нека преминем към настройването на определени джаджи. За достъп до настройките кликнете върху иконата на зъбно колело, разположена близо до някои от колоните.

Отворете параметрите на джаджата на страницата Yandex

новини

Това приспособление показва информационна емисия, която е разделена на категории. Първоначално тя показва материали по всички теми от списъка, но все пак предоставя достъп до техния избор. За да редактирате, кликнете върху иконата за настройки и в изскачащия прозорец, разположен срещу реда "Любима колона", отворете списъка с новини. Изберете елемента, който ви интересува, и кликнете върху "Запазване" . След това основната страница ще получи най-новите новини от избраната секция.

Избиране и запазване на любимите ви новини от страницата Yandex

време

Тук всичко е просто - въведете името на местността в специалното поле, времето, от което трябва да знаете, и кликнете върху бутона "Запазване" .

Въведете и запазете името на града, времето ще показва джаджата на страницата Yandex

посетена

Това приспособление показва заявките на потребителите за избраните от вас услуги. Отново отидете в "Настройки" и изберете ресурсите, които ви интересуват, като кликнете, след това кликнете върху бутона "Запазване" .

Ще се покажат услугите, от които потребителят поиска в приспособлението

ТВ програма

Приспособлението за програмно ръководство е конфигурирано по същия начин като предишните. Отворете параметрите и маркирайте каналите, от които се интересувате. По-долу изберете номера, който се показва на страницата, след което кликнете върху "Запазване", за да се свържете .

Изборът на каналите и номерът им се показват от приспособлението на страницата на Yandex

За да направите всички направени промени, кликнете върху бутона "Запазване" в долния десен ъгъл на екрана.

Кликнете върху бутона Запазване, за да приложите всички настройки на джаджа

За да върнете параметрите на страницата в първоначалното им състояние, кликнете върху бутона "Нулиране на настройките" и след това върху бутона "Да" .

Натиснете Да, за да нулирате настройките.

Така, след като сте настроили началната страница на Yandex за вашите нужди и интереси, ще спестите време в бъдеще за търсене на различна информация. Приспособленията ще бъдат предоставени веднага, когато посетите ресурса.