Потвърждаването на имейл адреса на Steam, който е свързан с профила ви, е необходим, за да можете да използвате всички функции на тази площадка. Например, използвайки електронна поща, можете да възстановите достъпа до профила си в случай, че забравите паролата си, или ако профилът ви ще бъде хакнат от хакери. Можете да прочетете повече за това, как да потвърдите имейл адреса на Steam.


Напомнянето, че трябва да потвърдите имейл адреса, ще виси в горната част на Steam клиента, докато не изпълните тези стъпки. След потвърждаване на данните, разделът изчезва и се появява само след известно време. Да, Steam изисква периодично потвърждаване на адреса на електронната поща, за да се провери съответствието му.

Как да потвърдите имейл адреса си в Steam

За да потвърдите адреса на електронната поща, трябва да кликнете върху бутона "Да" в изскачащия зелен прозорец в горната част на клиента.

Бутон за потвърждение на електронна поща на Steam

В резултат на това ще се отвори малък прозорец, съдържащ информация за това, как ще бъде потвърдена пощата. Кликнете върху бутона "Напред".

Информация за потвърждаване на пощата на Steam

Имейл с връзка за активиране ще бъде изпратен на имейл адреса, свързан с профила ви. Отворете имейла с входящата си поща и намерете имейла, изпратен до Steam. Кликнете върху връзката в този имейл.

Писмо с потвърждение на пощенския адрес на Steam

След като кликнете върху връзката, вашият имейл адрес ще бъде потвърден в Steam. Сега можете да използвате напълно тази услуга и да извършвате различни операции, изискващи потвърждение с помощта на писмо, изпратено до електронна поща, свързано с Steam акаунта.

По този прост начин можете да проверите имейл адреса на Steam.