Много хора трябва да имат постоянен достъп до отпечатването на документи на работното място или в училище. Това може да бъде като малки текстови файлове и доста работа. Така или иначе, за тези цели, не е нужно прекалено много принтер, бюджетният модел на Canon LBP2900 е достатъчен.

Свързване на Canon LBP2900 към компютър

Лесният за използване принтер изобщо не гарантира, че потребителят няма да се опита да го инсталира. Ето защо ви препоръчваме да прочетете тази статия, за да разберете как правилно да изпълните процедурата за свързване и инсталиране на драйвера.

Най-често използваните принтери нямат възможност да се свързват към Wi-Fi мрежа, така че можете да ги свържете към компютър само чрез специален USB кабел. Но това не е лесно, защото трябва да следвате ясна последователност от действия.

  1. От самото начало трябва да свържете външно информационно устройство към електрически контакт. Използвайте специален кабел, включен в комплекта. Идентифицирайте, че е достатъчно просто, защото от една страна той има щепсел, който се свързва с изхода.
  2. проводник за свързване на канон lbp2900

  3. Веднага след това трябва да свържете принтера към компютъра с USB кабел. Също така е доста лесно да се разпознае от потребителите, тъй като от една страна има квадратна конектор, който се вкарва в самия уред, а от друга - стандартен USB конектор. Той, от своя страна, се свързва с гърба на компютъра или лаптопа.
  4. USB кабел за канон lbp2900

  5. Много често след това започва търсенето на драйвери на компютъра. Там почти никога не съществуват и потребителят има избор: да инсталира стандартни такива с помощта на операционната система Windows или да използва диска, който е включен. Приоритет е вторият вариант, така че поставяме медиите в устройството и следваме всички инструкции на капитана.
  6. Инсталиране на канон lbp 2900 драйвер

  7. Въпреки това, Canon LBP2900 принтерът не може да бъде инсталиран веднага след покупката, но след известно време. В този случай има голяма вероятност от загуба на превозвача и в резултат на това загуба на достъп до водача. В този случай потребителят може да използва същите стандартни опции за търсене на софтуер или да го изтегли от официалния сайт на производителя. Как да го направите - е обсъдено в статията на нашия уебсайт.
  8. Прочетете повече: Инсталиране на драйвери за принтер Canon LBP2900

  9. Остава само да отидете в "Старт", където се намира раздела "Устройства и принтери" , щракнете с десния бутон върху прекия път с свързаното устройство и го задайте като "По подразбиране" . Това е необходимо, така че всеки текстов или графичен редактор да изпраща документа, за да отпечата точно къде се нуждаете.

В този момент е приключила обработката на принтера. Както можете да видите, няма нищо сложно в това, почти всеки потребител може да се справи с такава работа независимо, дори ако няма диск с водача.