Steam е водеща игрална платформа и социална мрежа за играчи. Тя се появи в далечната 2004 г. и оттогава се е променила много. Първоначално Steam е достъпен само на персонални компютри. След това има поддръжка за други операционни системи, като Linux. Днес Steam се предлага на мобилни телефони. Мобилното приложение ви позволява да получите пълен достъп до профила си в игри с купуване на Steam, като общувате с приятели. За да разберете как да осъществите достъп до акаунта на Steam на телефона си и да го свържете с него, прочетете нататък.


Единственото нещо, което не позволява инсталирането на Steam на мобилен телефон, е да играе игри, което е разбираемо: силата на мобилните телефони все още не достига до представянето на модерните стационарни компютри. В противен случай мобилното приложение дава много предимства. Как да инсталирате и конфигурирате мобилния Steam на телефона си и след това да защитите профила чрез Steam Guard.

Инсталиране на парата на мобилния си телефон

Помислете за инсталиране на пример за телефон с операционна система Android. В случая на iOS всички действия се извършват по подобен начин, единственото нещо е, че няма да се налага да изтегляте приложението от Play Market, а от AppStore - официалния магазин за приложения за iOS.

Приложението Steam за мобилни устройства е абсолютно безплатно, както и неговият по-голям брат за компютри.

За да инсталирате Steam на телефона си, отворете Market Play. За да направите това, отворете списъка с приложенията си и след това изберете Market Play, като кликнете върху неговата икона.

Преглеждайте приложенията в телефона си, за да отворите Market Play

Отваряне на Market Play, за да инсталирате Steam на телефона си

Намерете Steam сред приложенията, налични в Market Play. За да направите това, въведете фразата "Steam" в низа за търсене. Сред намерените опции ще бъде правилният. Кликнете върху него.

Търсете приложение за Steam на пазара за игри

Отваря се страницата за приложения на Steam. Можете да прочетете кратка информация за приложението и прегледите, ако искате.

Инсталиране на парата на мобилния си телефон

Кликнете върху бутона за инсталиране на приложението.

Програмата тежи само няколко мегабайта, така че няма да харчите много пари за изтеглянето й (цената на трафика). Това също ви позволява да спестите място в паметта на мобилното си устройство.

След инсталирането трябва да започнете Steam. За да направите това, кликнете върху зеления бутон "Отвори". Можете също така да стартирате приложението от иконата, добавена в менюто на вашия смартфон.

Инсталирана стена на вашия мобилен телефон

Приложението изисква разрешение, както е на настолен компютър. Въведете данните си за вход и паролата от Steam акаунта (същите, които въвеждате, когато въвеждате Steam на вашия компютър).

Упълномощаване на приложението Steam на вашия телефон

Това е мястото, където инсталацията и записът за Steam на мобилното устройство са завършени. Можете да използвате програмата за ваше собствено удоволствие. За да видите всички функции на Steam на мобилния си телефон, отворете падащото меню в горния ляв ъгъл.

Отваряне на менюто на Steam на вашия мобилен телефон

Сега помислете за процеса на активиране на защитата с Steam Guard, която е необходима, за да се повиши нивото на защита на профила.

Как да активирате Steam Guard на вашия мобилен телефон

В допълнение към комуникацията с приятели и купуването на игри с помощта на мобилен телефон на Steam, ще можете да повишите нивото на сигурност на профила си. Steam Guard е допълнителна защита на вашия Steam акаунт с помощта на клечка към мобилен телефон. Същността на работата е следната: Steam Guard създава код за оторизация на всеки 30 секунди при стартиране. След като са изминали 30 секунди, старият код става невалиден и не може да бъде въведен с него. Този код се изисква да влезете в профила в компютъра.

Затова, за да влезете в Steam акаунта, потребителят се нуждае от мобилен телефон с определен номер (който е свързан с акаунта). Само в този случай лицето ще може да получи текущия код за оторизация и да го въведе в полето за вход на компютъра. Такива мерки за сигурност се използват и в банковите системи за интернет банкиране.

Освен това връзката с Steam Guard ви позволява да избягвате изчакване на 15 дни за обмен на елементи в инвентара на Steam.

За да активирате тази защита, отворете менюто в мобилното приложение за Steam.

Отваряне на менюто на Steam на вашия мобилен телефон

След това изберете елемента "Пара".

SteamGuard в мобилното приложение за пара

Ще се отвори формулярът за добавяне на мобилен идентификатор. Прочетете кратките инструкции за използване на Steam Guard и продължете с инсталацията.

Добавяне на Steam Authenticator на вашия мобилен телефон

Сега трябва да въведете телефонния номер, който искате да свържете с Steam. Въведете номера на мобилния си телефон и натиснете бутона за потвърждение на операцията за SMS.

Въвеждане на телефонен номер, за да получите SMS с код за активиране на Steam Guard

SMS съобщение с код за активиране трябва да дойде на телефона ви.

Изпратен код за активиране Stim Guard

Това съобщение трябва да бъде въведено в появяващия се прозорец.

Въведете кода за активиране Stim Guard

Ако SMS не пристигне, кликнете върху бутона за изпращане на съобщението с кода.

Сега трябва да запишете кода за възстановяване, който е нещо като тайна дума. Той ще трябва да се използва, когато се свържете с клиентската поддръжка в случай на загуба или кражба на телефона.

Код за възстановяване на пара за Steam Guard

Запишете кода в текстов файл и / или го запишете с писалка.

Всичко - мобилният идентификатор Steam Guard е свързан. Сега можете да видите процеса на създаване на нов код.

Код за пара пазител

Под кода има лента, която показва времето на текущия код. Когато изтече времето, кодът става червен и се заменя с нов.

За да влезете в Steam акаунт с помощта на Steam Guard, стартирайте Steam на компютъра си чрез клавишната комбинация на работния плот или иконите в менюто Start на Windows.

След като въведете данните си за вход и парола (както обикновено), ще трябва да въведете кода за активиране на Steam Guard.

Въвеждане на мобилен идентификатор на Steam

Самият момент е, когато трябва да вземете телефона с отворена Steam Guard и да въведете кода, който генерира в полето за въвеждане на компютъра.

Код за пара пазител

Ако сте направили всичко възможно - ще бъдете влезли във вашата Steam акаунт.

Сега можете да използвате мобилния автентикатор Steam Guard. Ако не искате да въвеждате кода за активиране всеки път, маркирайте "Запомни паролата" във формуляра за вход в Steam. При стартирането Steam автоматично ще влезе в профила и няма да е необходимо да въвеждате никакви данни изобщо.

Това е свързано с връзката на Steam с мобилен телефон и използването на мобилно приложение.