Наскоро онлайн услугите за лесна обработка на аудио файлове са придобили огромна популярност и броят им вече се оценява на десетки. Всеки има своите предимства и недостатъци. Такива сайтове могат да Ви бъдат полезни в случай, че трябва бързо да конвертирате един аудио формат в друг.

В този кратък преглед ще разгледаме три варианта за конвертиране. След като сте получили предварителна информация, ще можете да изберете необходимата операция, която съответства на Вашите искания.

Конвертиране на WAV в MP3

Понякога е необходимо да конвертирате WAV музикални файлове в MP3, най-често защото първият формат заема много място на компютъра или да използва файлове в MP3 плейъра. В такива случаи можете да прибягвате до използването на един от няколко онлайн услуги, които могат да извършат тази трансформация, като елиминират нуждата от инсталиране на специални приложения на вашия компютър.

Конвертиране на WAV в MP3

Прочетете повече: Конвертиране на WAV в MP3 музика

Конвертиране на WMA в MP3

Доста често на компютъра ви можете да намерите аудио файлове във формат WMA. Ако записвате музика от компактдискове с Windows Media Player , след което с голяма вероятност ги преобразува в този формат. WMA е доста добра опция, но повечето устройства вече работят с MP3 файлове, така че е по-удобно да се запази музиката в нея.

Конвертиране на WMA в MP3

Прочетете повече: Преобразуване на WMA файлове в MP3 онлайн

Конвертиране на MP4 в MP3

Има времена, когато трябва да вземете саундтрак от видеофайл и да го превърнете в аудио файл, за да слушате по-нататък в плейъра. За да извлечете звук от видеоклипа, има и различни онлайн услуги, които могат да изпълняват необходимата операция без никакви проблеми.

Конвертиране на MP4 в MP3

Прочетете повече: Конвертиране на MP4 видео формат в MP3 файл онлайн

Тази статия обсъжда най-често използваните опции за конвертиране на аудио файлове. Онлайн услугите от материалите по връзките в повечето случаи могат да се използват за провеждане на подобни операции в други области.