Skype не е само за видео комуникация или кореспонденция между двама потребители, но и за текстова комуникация в група. Този вид организация на комуникацията се нарича чат. Тя позволява на няколко потребители да обсъждат едновременно решаването на конкретни задачи или просто да общуват приятно. Нека да разберем как да създадем група за чат.

Създайте група

За да създадете група, кликнете върху знака плюс в лявата част на прозореца на Skype.

Създайте група в Skype

От дясната страна на интерфейса на програмата се показва списък на потребителите, добавени към вашите контакти. За да добавите потребители към чата, просто кликнете върху имената на хората, които искате да поканите в чата.

Прозорец за добавяне на участници към Skype

Когато всички избрани потребители са избрани, просто кликнете върху бутона "Добави".

Добавяне на потребители към група в Skype

Като кликнете върху името на чата, можете да преименувате този групов разговор по Ваш вкус.

Преименуване на чат в Skype

Всъщност създаването на чат по този въпрос е завършено и всички потребители могат да започнат разговора.

Създайте чат от разговор между двама потребители

В чата можете да се обърнете и обичайния разговор между двама потребители. За да направите това, трябва да кликнете върху псевдонима на потребителя, разговора, с който искате да се превърнете в чат.

Избор на разговор, за да я превърнете в чат в Skype

В горния десен ъгъл на текста на разговора има икона на малък човек с знак под формата на знак плюс, кръгъл наоколо. Кликнете върху него.

Отваряне на прозорец за избор на потребител, който да добавите към чата в Skype

Отваря точно същия прозорец със списък от потребители от контактите, точно както в последния момент. Изберете потребителите, които искаме да добавим към чата.

Избиране на ученици, които да добавите към чата в Skype

След като направите избор, кликнете върху бутона "Създаване на група".

Създайте група в Skype

Групата е създадена. Сега, ако желаете, можете също така да го преименувате, точно както миналия път, към всяко удобно за вас име.

Преименуване на група на Skype

Както можете да видите, разговорите в Skype са доста прости. Това може да бъде направено по два основни начина: да се създаде група от участници и след това да се организира чат или да се добавят нови лица към съществуващ разговор между двама потребители.