iTunes е популярна програма, която се предлага на компютъра за всеки потребител на устройства с ябълки. Тази програма ви позволява да съхранявате големи количества музикална колекция и буквално с две кликвания, за да я копирате в притурката си. Но за да прехвърлите на устройството не цялата музикална колекция, а някои колекции, iTunes ви дава възможност да създавате плейлисти.

Плейлистът е изключително полезен инструмент, предоставен в програмата iTunes, който ви позволява да създавате музикални колекции за различни поводи. Можете да създадете плейлисти, например, да копирате музика на различни устройства, ако iTunes се използва от няколко човека или можете да изтегляте колекции в зависимост от стила на музика или слушане: рок, поп, работа, спорт и т.н.

Освен това, ако iTunes има голяма музикална колекция, но не искате да я копирате на устройството си, като създадете плейлист, можете да прехвърлите само тези песни към iPhone, iPad или iPod, които ще бъдат добавени към плейлиста.

Как да създам плейлист в iTunes?

1. Стартирайте iTunes. В горната част на прозореца на програмата отворете раздела "Музика" , след което отворете раздела "Моята музика" . В лявата част на прозореца изберете подходящата опция за показване на библиотеката. Например, ако искате да включите определени песни в плейлист, изберете елемента "Песни" .

Как да създадете плейлист в iTunes

2. Трябва да изберете тези песни или албуми, които ще бъдат включени в новия плейлист. За да направите това, задръжте клавиша Ctrl и продължете да изберете желаните файлове. След като приключите с избора на музика, кликнете с десния бутон върху селекцията и отидете в "Добавяне към плейлиста" - "Създаване на нов плейлист" в контекстното меню, което се появява.

Как да създадете плейлист в iTunes

3. Вашият плейлист се появява на екрана и му е дадено стандартно име. За да направите това, за да го промените, кликнете върху името на плейлиста, след което въведете ново име и кликнете върху клавиша Enter.

Как да създадете плейлист в iTunes

4. Музиката в плейлиста ще бъде възпроизведена в реда, в който е добавен към плейлиста. За да промените реда на възпроизвеждане на музика, просто задръжте бутона на мишката върху песента и я плъзнете до желаната област на плейлиста.

Как да създадете плейлист в iTunes

Всички стандартни и персонализирани плейлисти се показват в левия панел на прозореца на iTunes. Отваряне на плейлист можете да започнете да го възпроизвеждате и ако е необходимо, той може да бъде копиран на вашето Apple устройство.

Прочетете още: Как да прехвърляте музика на iPhone

Как да създадете плейлист в iTunes

Използвайки всички функции на iTunes, ще ви хареса тази програма, без да си представите как сте успели без нея преди това.