Общностите на VKontakte са предназначени за разпространение на различни видове информация на широк кръг потребители. Това може да е официален представител на новинарски ресурси, директории с развлекателна информация под формата на снимки, музика и видео, самостоятелна общност от колеги на работното място, или студенти, както и магазините - скорошно нововъведение от разработчиците на социалната мрежа.

Най-популярната група и обществени страници Vkontakte имат 5 милиона или повече абонати, като голяма база от потребители на осигурява достатъчно възможности за продажба на места на стената на промоционална запис за търговска печалба. Във всеки случай, независимо от целта на общността, нейното съществуване започва с първата малка стъпка - създаването на група.

Създайте своя собствена група VKontakte

Политиката на социалната мрежа е такава, че дадена общност или публична страница може да бъде създадена от абсолютно всеки потребител без ограничения.

  1. Преглед на сайта vk.com , в лявото меню е необходимо да намерите бутона "Групи" и да кликнете върху него веднъж. Появява се списък с групите и страниците, към които сте абонирани.
  2. Списък на потребителските групи VKontakte

  3. В горната част на страницата отдясно ще открием синия бутон "Създай общността" , кликни върху него веднъж.
  4. Създаване на група VKontakte

  5. След като кликнете върху бутона, ще се отвори допълнителна функционалност, която ще добави името на създадената група и ще посочи кой искате да я видите - публичен, частен или частен.
  6. Избиране на името и типа на групата, която създавате VKontakte

  7. След като потребителят определи първоначалните параметри на създадената общност, остава само в долната част на прозореца да кликне върху бутона "Създаване на общност" .

След това стигнете до основната страница на новосъздадената група, като досега сте били само единственият участник и имате най-високите права за достъп. Във вашите ръце са всички видове инструменти, които да запълнят групата с необходимото съдържание, да следят абонатите и да популяризират обществото.