Често в процеса на създаване на видео в Sony Vegas трябва да премахнете звука на отделен видео сегмент или на целия изстрел. Например, ако решите да създадете видеоклип, може да се наложи да изтриете аудио запис от видеофайла. Но в Sony Vegas дори и тези привидно безпроблемни действия могат да предизвикат въпроси. В тази статия ще разгледаме как да премахнем звука от видеоклипа в Sony Vegas.

Как да премахнете аудио записите в Sony Vegas?

Ако сте сигурни, че вече не ви е необходима аудиозапис, можете лесно да я премахнете. Просто кликнете върху хронологичната линия точно срещу аудио запис с десния бутон на мишката и изберете "Изтриване на песен"

Премахване на аудио в Sony Vegas

Как да заглуша звука в Sony Vegas?

Спиране на фрагмента

Ако трябва да изключите само част от звука, изберете го от двете страни с бутона "S". След това кликнете с десния бутон върху селекцията, отворете раздела "Превключватели" и изберете "Спиране".

Изключете изрязването в Sony Vegas

Заглушаване на всички фрагменти

Ако имате няколко аудио фрагмента и трябва да ги заглушите всички, тогава има специален бутон, който можете да намерите на времевата линия, срещу аудио запис.

Заглушаване на няколко сегмента в Sony Vegas

Разликата между премахването и заглушаването е, че изтривате аудиофайла, няма да можете да го използвате в бъдеще. Така че можете да се отървете от ненужните звуци във видеоклипа си и нищо няма да отклони зрителите от гледането.