Под аватара се има предвид определено изображение, което е свързано с някой потребител по време на влизането. Това е един вид начин да направим компютъра по-индивидуален и уникален. Но често се случва предварително инсталираната картина да е досадна и възниква въпросът как да изтриете аватара.

Как да промените или изтриете аватар в Windows 10

Така че, ако трябва да премахнете или промените изображението на потребителя в системата, си струва да разгледате как може да се направи с помощта на вградените инструменти на Windows OS 10. Струва си да се отбележи, че и двата процеса са достатъчно прости и няма да отнеме много време и усилия за потребителя.

Промяна на аватар в Windows 10

Следвайте тези стъпки, за да промените потребителския аватар.

 1. Кликнете върху бутона Старт и след това върху изображението на потребителя.
 2. Изберете " Промяна на настройките на профила" .
 3. Променете настройките на профила в Windows 10

 4. В прозореца "Вашите данни" в подраздел "Създаване на аватар" изберете "Изберете един елемент", ако искате да изберете нов аватар от съществуващи изображения или "Камера" , ако е необходимо, създайте ново изображение с помощта на камерата.
 5. Промяна на аватар в Windows 10

Премахване на аватар в Windows 10

Ако промените изображението съвсем просто, тогава процесът на премахване е по-сложен, тъй като операционната система Windows 10 няма функция, която да се отърве от аватара само с натискане на бутона. Но да се отървем от него все още е възможно. За да направите това, трябва да направите следното.

 1. Отворете "Explorer" . За да направите това, кликнете върху съответната икона в лентата на задачите .
 2. Отваряне на Explorer през лентата на задачите

 3. Отидете на следния адрес:

  C:UsersUserNameAppDataRoamingMicrosoftWindowsAccountPictures ,

  Където вместо UserName е необходимо да регистрирате потребителското име на системата.

 4. Изтриване на аватари, местоположение в тази директория. За да направите това, просто изберете изображението с мишката и натиснете бутона "Изтриване" на клавиатурата.

Струва си да се отбележи, че аватарът, който в момента се използва в системата, ще остане. За да се отървете от него, трябва да възстановите изображението по подразбиране, което се намира на следния адрес:

C:ProgramDataMicrosoftUser Account Pictures

Очевидно е, че всички тези действия са сравнително прости дори и за най-неопитен потребител, така че ако сте уморени от старите профилни картини, смело ги сменете или останете напълно изтрити. Експериментирайте!