Понякога комуникацията с определени хора трябва да бъде прекъсната. Например, когато започне да дразни или когато не сте говорили дълго време и не виждате точката в продължаване на разговорите. За да направите това в Skype, както и в други приложения за комуникация, има възможност за изтриване на контакти.

Тази операция е доста лесно, но неопитни потребители на приложения не винаги знаят как да изтрият контакт в Skype. Прочетете статията - и ще научите как да го направите.

Така че, зададохте въпроса: как да премахнете човек от Skype. Ето стъпка по стъпка инструкция.

Изтриване на контакт в Skype

Стартирайте приложението.

Стартира Skype

Разгледайте отстрани прозореца на приложението. Списъкът с потребителите е добавен към контактите. За да премахнете от този списък, кликнете върху него с десния бутон на мишката и изберете съответния елемент от менюто, което се показва.

Изтриване на контакт в Skype

Потвърдете изтриването на контакта в диалоговия прозорец, който се показва.

Потвърдете премахването на контакти в Skype

Ако трябва да изтриете даден контакт, но същевременно да запазите историята на кореспонденцията, трябва да отворите цялата кореспонденция в Skype. Това се прави - има бутон над чата, който показва определена дата, например "Днес" или "Вчера". Кликнете върху този бутон.

Бутон за отваряне на историята на Skype

Изберете най-високата дата от списъка - това означава началото на кореспонденцията с този контакт.

Избиране на рецептата за преглед на историята на кореспонденцията в Skype

Може би зареждането на историята на съобщенията ще отнеме известно време. Ако кореспонденцията продължи няколко години, може да отнеме 5-1 минути. След като историята на съобщенията е напълно изтеглена, ще трябва само да натиснете CTRL + A, за да я изберете. След това натиснете CTRL + C.

Избрана история на съобщенията в Skype

Сега трябва да запазите копираната история на съобщенията във файл. Създайте текстов файл, като щракнете с десния бутон на мишката върху прозореца на която и да е папка или върху празна област на работния плот и изберете

Създайте текстов файл, за да запазите Skype

Отворете създадения файл с двойно кликване и копирайте съдържанието на кореспонденцията в него, като натиснете CTRL + V.

Запазено в текстов файл Skype

Запазете промените във файла. Обикновено това са клавишите CTRL + S.

Това е всичко - контактът се изтрива. Сега знаете как да премахнете приятел от Skype.