Подобно на много други програми, Skype има своите недостатъци. Едно от тях е забавянето на приложението, при условие, че програмата е използвана от дълго време и през този период е натрупала голяма история на съобщенията. Прочетете нататък и ще научите как да изтриете историята на съобщенията в Skype.


Изчистеният чат в Skype е чудесен начин за ускоряване на изтеглянето. Това важи особено за собствениците на конвенционални твърди дискове, а не за SSD устройства. Например: преди да почистите историята на съобщенията, Skype започна да работи за около 2 минути, след като почистването стартира за няколко секунди. Освен това трябва да се ускори работата на самата програма - преходът между прозорците, стартирането на повикване, повишаването на конференцията и т.н.

Освен това, понякога е необходимо да изтриете историята на кореспонденцията в Skype, за да го скриете от любопитни очи.

Как да изтриете съобщенията в skype

Стартирайте приложението. Основният прозорец на приложението изглежда така.

Основният прозорец на Skype

За да изчистите историята на съобщенията, трябва да преминете към следващия път в горното меню на програмата: Инструменти> Опции.

Меню за отваряне на настройките на Skype

В отворения прозорец кликнете върху раздела Сигурност.

Раздел "Настройки за защита" в Skype

Тук трябва да кликнете върху бутона "Изчистване на историята".

Изчистете бутона "История" в Skype

След това трябва да потвърдите изтриването на историята. Не забравяйте, че не можете да възстановите историята, така че помислете внимателно преди окончателното решение.

Потвърждение за изтриване на историята на съобщенията в Skype

Помислете добре преди да изтриете историята на съобщенията. Няма да е възможно да го възстановите!

Заличаването може да отнеме известно време, в зависимост от размера на съхранената история на съобщенията и скоростта на твърдия диск на вашия компютър.

След почистване кликнете върху бутона "Запазване", разположен в долната част на прозореца.

Запазване на промените в историята на съобщенията в Skype

След това цялата кореспонденция в програмата ще бъде изтрита.

В допълнение към историята, контактите, съхранени в избраните контакти, историята на обажданията и т.н. също се изчистват.

Затова научихте как можете да изтривате съобщенията в Skype. Споделяйте тези съвети с приятелите и семейството си, като използвате тази програма за гласова комуникация.