Инсталирайки различни игри и програми, инструкциите за инсталиране посочват версията на компонента .NET Framework на Microsoft. Ако изобщо не съществува или софтуерът не работи, приложенията няма да могат да работят правилно и ще има различни грешки. За да предотвратите това, преди да инсталирате нова програма, трябва да прочетете информацията за версията .NET Framework на компютъра си.

Изтеглете Microsoft .NET Framework

Как да разбера версията на Microsoft .NET Framework?

Контролен панел

Прегледайте версията на Microsoft .NET Framework, която е инсталирана на компютъра, чрез "Контролен панел" . Отидете на раздела "Деинсталиране на програмата" , намерете Microsoft .NET Framework там и вижте какви номера са в края на името. Недостатъкът на метода е, че списъкът понякога се показва неправилно, а не всички инсталирани версии са видими в него.

Научете версията .NET Framework през контролния панел

Използване на ASoft .NET версията детектор

За да видите всички версии, можете да използвате специалния помощник ASoft .NET Version Detector. Намерете и го изтеглете в Интернет. С пускането на инструмента системата се сканира в автоматичен режим. След края на сканирането в долната част на прозореца можем да видим всички версии на Microsoft .NET Framework, които сме инсталирали, и подробна информация. Малко по-високи, в сиви версии на шрифтовете са отбелязани, които не са в компютъра, а първите са разпределени всички инсталирани.

Научете версията на .NET Framework с ASoft .NET Version Detector

регистратура

Ако не искате да изтегляте нищо, можем да го видим ръчно чрез системния регистър. В лентата за търсене въведете "Regedit" . Отваря се прозорец. Тук, чрез търсенето, трябва да намерим линията (клон) на нашия компонент - "HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft NET Framework Setup NDP" . Щракването върху него в дървото ще отвори списък с папки - името, което показва версията на продукта. Повече подробности можете да откриете като отворите ода от тях. В дясната част на прозореца виждаме списък. Тук полето "Инсталиране" със стойност "1" показва, че софтуерът е инсталиран. И в полето "Version" се вижда пълната версия.

Научете версията .NET Framework, като използвате регистъра

Както можете да видите, задачата е доста проста и може да бъде направена от всеки потребител. Въпреки че, без специални познания за използване на регистъра, все още не се препоръчва.