Облак услуга Yandex диск е популярен с много, защото на удобството си, защото ви позволява безопасно да съхранява информация и да го споделя с други потребители. Изтеглянето на файлове от това хранилище е изключително проста процедура, която не създава трудности, но тези, които все още не знаят, ще могат да намерят необходимите инструкции в тази статия.

Изтегляне на файла

Да приемем, че имате връзка от приятеля си към файл, съхраняван в облачен сървър, и искате да го изтеглите. Като кликнете върху връзката, ще видите отворения прозорец.

Изтегляне на файла Yandex Disk

Сега можете да прегледате документа в този прозорец или да го изтеглите. Можете да го запазите както в хранилището за облак, така и на твърдия диск. Във всеки случай трябва да натиснете съответния бутон.

За да запазите файла в компютъра, кликнете върху "Изтегляне" , след което процесът на изтегляне ще започне в папката " Изтегляния " на вашия акаунт в Windows. След като бъде завършен, ще се появи бутон в долната част на браузъра, за да отворите файла.

Изтегляне на файла Yandex Disk (2)

Зареждане на папката

Ако връзката не сочи към отделен файл, а към папка с файлове, след като кликнете върху него, папката се отваря в прозореца, като ви позволява да видите списъка с файлове в него. Можете също да го запазите в хранилището си в облака или да го изтеглите на твърдия си диск.

Изтеглете папката Yandex Disk

Във втория случай кликнете върху бутона "Изтегляне" . Архивът ще бъде изтеглен в папката " Изтегляния " и след това ще можете да го видите в долната част на браузъра по същия начин.

Изтеглете папката Yandex Disk (2)

Качване на видео файлове

Приятелят ви изпрати връзка към интересен видеоклип. Когато кликнете върху него, видеоклипът се отваря в нов прозорец. И в този случай, както и в предишните, можете да го видите или да го изтеглите в хранилището за облак или към компютър.

Изтегляне на видео Yandex Disk

За да изберете третата опция, трябва само да кликнете върху бутона "Изтегляне" . Дължината на изтеглянето зависи от размера на файла. В долната част на браузъра можете да наблюдавате хода на процеса. Ще има съответна икона, върху която можете да видите изтегления видеоклип.

Изтегляне на видео Yandex Disk (2)

Сега знаете как да изтеглите документ, видео или архив с файлове от получената връзка. Очевидно всички процедури са изключително ясни и не изискват сложни действия.