Потребителите, които за пръв път срещат продукти на Apple, са в затруднено положение, например, когато работят с програмата iTunes. Поради факта, че iOS е много различен от другите мобилни платформи, потребителите редовно имат въпроси за това как да изпълнят тази или тези задачи. Днес ще се опитаме да разгледаме подробно как да изтегляте музика на iPhone, без да използвате програмата iTunes.

Вероятно знаете, че трябва да използвате iTunes, за да работите с джаджи на Apple на компютъра си. Като се има предвид затворената природа на iOS, изтеглянето на музика в устройството, без да се използва тази програма, е проблематично.

Как да изтеглите музика в iPhone без iTunes?

Метод 1: Купете музика от iTunes Store

Един от най-големите онлайн музикални магазини в iTunes Store означава, че потребителите на продукти на Apple ще бъдат тук, за да закупят цялата необходима музика.

Трябва да кажа, че цените в този магазин за музика са повече от хуманни, но освен това получавате и няколко значителни предимства:

  • Цялата закупена музика ще бъде само ваша и може да се използва на всички устройства на Apple, в които сте влезли в профила си в Apple ID;
  • Музиката ви може да бъде изтеглена на устройството или да бъде в облака, за да не заемате ограничено място в устройството. Предвид развитието на мобилния интернет този метод на съхраняване на музиката се превърна в най-атрактивната за потребителите;
  • Във връзка със затягането на мерките за борба с пиратството този метод за получаване на музика на вашия iPhone е най-предпочитан.

Как да изтеглите музика на iPhone без iTunes

Метод 2: Качете музика в хранилището за облаци

Към днешна дата има огромен брой услуги в облака, всеки от които се опитва да привлече нови потребители с допълнителни гигабайта облачно пространство и интересни "чипове".

Така например, като се има предвид развитието на мобилния интернет, високоскоростните 3G и 4G мрежи са на разположение на потребителите буквално за пари. Защо да не го използвате и да слушате музика чрез всяко съхранение в облак, което използвате?

Например, магазинът за облаци Dropbox има непринуден, но удобен мини-плеър в приложението iPhone, чрез който можете да слушате любимата си музика.

Прочетете още: Как да използваме хранилището за облаци в Dropbox

Как да изтеглите музика на iPhone без iTunes

За съжаление, предвид затворения характер на платформата iOS, няма да можете да запазвате музикалната колекция в устройството за слушане офлайн, което означава, че ще ви е необходим постоянен достъп до мрежата.

Метод 3: изтегляне на музика чрез специални музикални приложения

Apple се бори активно с пиратството и в тази връзка е все по-трудно да се намерят музикални услуги в App Store, които ще позволят абсолютно безплатно изтегляне на музика на устройството.

Въпреки това, ако искате да изтеглите музика на устройството за слушане офлайн, можете да намерите услугите на Shareware, например приложението "Muzyka.Vkontakte", което е официалното решение от социалната мрежа Vkontakte.

Изтегляне на приложението

Как да изтеглите музика на iPhone без iTunes

Същността на това приложение е, че ви позволява да слушате безплатно цялата музика от социалната мрежа Vkontakte, но ако имате нужда да изтеглите музика към устройството, за да слушате без достъп до интернет, ще имате безплатно безплатно излъчване на 60 минути музика. За да продължите този път, ще трябва да закупите абонамент.

Струва си да се отбележи, че както при други подобни услуги, запазената музика за офлайн слушане не се съхранява в стандартното приложение "Музика", а в приложение на трета страна, в действителност, от което е направено изтеглянето. Подобна ситуация съществува и при други подобни услуги - Yandex.Music, Deezer Music и други подобни.

Ако имате опциите си за изтегляне на музика на устройството на Apple без участието на iTunes, споделете знанията си в коментарите.