Ако ви харесва видеоклип YouTube , можете да го запазите, като го добавите към който и да е плейлист в услугата. Но ако имате нужда от достъп до този видеоклип, например, когато не можете да влизате онлайн, е по-добре да го изтеглите в телефона си.

Информация за възможностите за изтегляне на видео от YouTube

Самият видео хостинг няма възможност да изтегля видеоклипове. Има обаче много разширения, приложения и услуги, които ще ви помогнат да изтеглите този или онзи видеоклип в определено качество. Някои от тези разширения изискват предварително инсталиране и регистрация, други не.

Когато изтегляте, инсталирате и прехвърляте данните си във всяко приложение / услуга / разширение, бъдете бдителни. Ако има няколко отзива и изтегляния, по-добре да не го рискувате, тъй като има шанс да се превърне в нападател.

Метод 1: приложението Videoder

Videoder (на руски език Play Market това се нарича просто "видеоучастник") - това е доста популярно приложение, което има повече от един милион изтегляния в Google Play Магазин, както и високи оценки от потребителите. Във връзка с последните съдебни жалби Google , намерете в приложенията на Google Play Market, че свалянето на видеоклипове от различни сайтове, които работят с YouTube, става все по-сложно и трудно.

Въпросното приложение все още поддържа работата с тази услуга, но потребителят има риск да срещне различни бъгове.

Инструкцията за работа с него е, както следва:

 1. Първо, намерете и го изтеглете в Play Market. Интерфейсът на магазина за приложения от Google е интуитивен за всеки потребител, така че тук не трябва да имате проблеми.
 2. Заявление за изтегляне на видеоклипове

 3. Първият път, когато стартирате приложението, той ще поиска достъп до някои от вашите данни в телефона. Кликнете върху "Позволи" , тъй като е необходимо да запишете видеото някъде.
 4. В горната част кликнете върху полето за търсене и въведете името на видеоклипа, който искате да изтеглите. Можете просто да копирате заглавието на видеоклипа от YouTube, за да направите търсенето по-бързо.
 5. Прегледайте резултатите от SERP и изберете желания от вас видеоклип. Струва си да си спомним, че тази услуга работи не само с YouTube, но и с други визуализации, така че резултатите може да излъчват връзки към видеоклипове от други източници.
 6. Търсене на видео за изтегляне

 7. Когато намерите желаното видео, просто кликнете върху иконата за изтегляне горе вдясно на екрана. Изтеглянето ще започне автоматично, но в някои случаи може да бъдете помолени да изберете качеството на изтегления видеоклип.
 8. Изтегляне на видеоклипове от YouTube в телефона ви от приложението

Цялото изтеглено съдържание може да се види в "Галерия" . Поради неотдавнашната съдебна жалба на Google няма да можете да изтегляте някои видеоклипове от YouTube, тъй като приложението ще напише, че тази услуга вече не се поддържа.

Метод 2: Сайтове на трети страни

В този случай един от най-надеждните и стабилни сайтове е Savefrom. С него можете да изтеглите почти всеки видеоклип от YouTube. Няма значение дали седите по телефона или компютъра.

Първо, трябва да извършите правилното препращане:

 1. Отворете видеоклипа във версията на мобилния браузър на YouTube (не чрез приложението за Android). Можете да използвате всеки мобилен браузър.
 2. В адресната лента трябва да промените URL адреса на сайта, като видеоклипът трябва да бъде доставен в "Пауза" . Връзката трябва да се промени така, че да изглежда така: https://m.ssyoutube.com/ (видео адрес), т.е. точно преди "youtube" просто добавете два английски "SS" .
 3. Промяна на връзката в YouTube

 4. Натиснете Enter за пренасочване.

Сега ние работим директно със самата служба:

 1. На страницата Savefrom ще видите видеоклипа, който искате да изтеглите. Превъртете надолу страницата малко, за да намерите бутона "Изтегляне" .
 2. След като кликнете върху него, ще бъдете подканени да изберете видео формат. Колкото по-високо е, толкова по-добро е качеството на видеото и звука, но ще бъде заредено по-дълго, тъй като теглото му ще се увеличи.
 3. Изтеглете на мобилни устройства от YouTube с помощта на Savefrom

 4. Всичко, което изтегляте от интернет, включително видео, се запазва в папката "Изтегляне" . Видеоклипът може да се отвори чрез всеки играч (дори и обичайната "Галерия" ).

Наскоро стана все по-трудно да изтеглите видеофайл от Yutuba по телефона, тъй като Google се опитва активно да се справи с това и да ограничи дейностите на приложения, които предоставят такава възможност.