Как да активирате интернет на Android

В устройствата с Android интернет е важна част от осигуряването на безпроблемното функциониране на много системни услуги и синхронизирането на профил в Google със сървъри. В същото време за работата на интернет, трябва ръчно да разрешите прехвърляне на данни или Wi-Fi. В това ръководство ще говорим за това как да активирате интернет връзката на Android.

Активиране на интернет на Android

Тази статия е предназначена предимно за случаите, в които вече е конфигурирана интернет връзка и няма неизправности на фона на липсата на мрежови настройки в съответствие с клетъчния оператор. Ако трябва да научите повече за параметрите, не забравяйте да проверите друга статия на нашия уебсайт. В противен случай не можем да гарантираме правилната работа на интернет.

Още подробности: Как да настроите интернет на Android

Метод 1: Панел за уведомяване

Панелът за известяване на Android, който също се нарича завеса, ви позволява да получите бърз достъп до основните функции на смартфона, включително пренос на данни и Wi-Fi. Поради това можете да се свържете към интернет, буквално без да излизате извън работния плот или изобщо да не изваждате телефона от режима на заключване.

 • В версията на Android 4.x през завесата, интернет не може да се включва или изключва, тъй като в този случай бутоните са преки пътища за бърз достъп до настройките, а не за отделни контроли. Можете да получите достъп до тях, като кликнете върху иконата в горния десен ъгъл, когато разширите панела с известия. Това се отнася както за Wi-Fi, така и за мобилни данни.
 • Включване на интернет през завесата на Android 4.x

 • За да активирате интернет на чиста Android версия 5.x +, отворете завесата и кликнете върху една от двете икони, отбелязани на екрана. В първия случай ще се осъществи връзка с Wi-Fi мрежата, а във втория ще се активира мобилният трансфер на данни.
 • Включване на интернет през завесата на Android 5.x

 • Когато използвате Samsung устройства, обвивката на Galaxy се различава значително в зависимост от версията. Въпреки това, панелът за уведомяване и достъпът до контролите с интернет остават непроменени. За да активирате Wi-Fi, докоснете иконата с едноименния подпис, докато за мобилния интернет трябва да кликнете върху „Пренос на данни“ .

  Вижте също: Как да активирате интернет на Samsung

 • Включването на интернет през завесата на Samsung

 • В допълнение, на всяко устройство чрез завесата е на разположение "Flight режим" , когато е активиран, който незабавно блокира всяка връзка, независимо дали е Wi-Fi или мобилни данни. Дори при Android 4.x този режим може да бъде активиран и деактивиран чрез панела за известяване, като по този начин се повлияе на работата на връзките. Ако по някаква причина иконата на самолета е маркирана, не забравяйте да я докоснете, за да включите интернет.

Разгледахме всички функции, свързани с интернет и достъпни чрез панела за известяване на смартфона. В същото време, имайте предвид, че в допълнение към представените опции има много брандирани черупки, няколко модифициращи завесата, икони и много други аспекти.

Метод 2: Настройки на телефона

В сравнение с панела за известяване, разделът с настройки предоставя още няколко инструмента за управление на интернет връзката, които обаче няма да разглеждаме. Някои действия обаче могат да варират значително в зависимост от производителя на устройството и инсталираната обвивка. Ако сте сред собствениците на такива смартфони, можете да намерите необходимите елементи интуитивно, като разчитате на имената.

Wi-Fi

 1. За да активирате Wi-Fi, отидете в раздела “Настройки” и в раздела “Безжични мрежи” докоснете реда “Wi-Fi” . На страницата, която се отваря, използвайте плъзгача в горната лента.
 2. Активирайте Wi-Fi чрез Настройки в Android 5.x

 3. В резултат на това, след извършените действия, трябва да се появи списък на наличните мрежи. Кликнете върху съответната опция, ако е необходимо, въведете паролата и изчакайте, докато се появи подписът “Connected” .
 4. Включване на интернет чрез настройките на Android 4.x

 5. Процедурата е напълно подобна на чиста Android от всяка версия, но се различава от устройствата със собствена обвивка. Например, на Samsung Galaxy S8, първо трябва да отидете в раздела "Връзки" , да отворите страницата "Wi-Fi" и само след това да използвате плъзгача.
 6. Активирайте Wi-Fi чрез Настройки на Samsung

Вижте също:
Решаване на проблеми с работата на Wi-Fi на Android
Какво да направите, ако Wi-Fi на Android не се свърже

Пренос на данни

 1. Активирането на мобилни данни, подобно на Wi-Fi, е еднакво за всяка версия на операционната система. За да направите това, отворете системните настройки и изберете елемента "Пренос на данни" в блока "Безжични мрежи" .
 2. Активиране на прехвърлянето на данни през Настройки в Android 5.x

 3. На следващата страница кликнете върху плъзгача „Мобилен трафик“ или „Мобилни данни“ . Ще бъде възможно да се научи за успешното включване поради появата на елементи за контролиране на ограничението на трафика.
 4. Активиране на прехвърляне на данни през Настройки в Android 4.x

Вижте също: Какво да правите, ако мобилният интернет не работи с Android

Данни за роуминга

 1. Ако понякога напускате региона или страната, в която е регистриран вашият номер, устройството Android по подразбиране ще деактивира мобилния пренос на данни. Тази функция може да бъде изключена в параметрите чрез щракване върху реда „Още“ в блока „Безжични мрежи“ .
 2. Преместване в настройките на мобилните мрежи на Android

 3. На следващата страница просто отидете в раздела Мобилни мрежи и използвайте плъзгача Интернет роуминг, за да потвърдите, че мобилните данни са включени. Моля, обърнете внимание, че в различните версии името и местоположението на елемента могат да се различават.
 4. Включване на интернет в роуминг чрез Настройки на Android

След завършване на описаните стъпки, интернет ще бъде активиран. За да проверите, можете да използвате всеки удобен браузър или да преглеждате потреблението на трафик в секцията "Прехвърляне на данни" .

Не забравяйте да вземете предвид факта, че при роуминг много тарифни планове начисляват много повече пари за мобилния интернет!

заключение

Процедурата за включване на интернет на устройства с Android е ограничена до начините и възможностите, които разглеждаме, като всяка от тях ще ви позволи да отидете онлайн. Независимо от метода, не забравяйте да обърнете внимание на режима "В самолета" и "Пренос на данни в роуминг". Ако това се вземе под внимание, можете лесно да активирате интернет, въпреки неговото разнообразие.